Probleem bij installatie Manjaro

Vragensteller: 
Ummy
Windows
Linux
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10 (desktop)
Toelichting op vraag: 

Heb onlangs Manjaro geïnstalleerd op een laptop (Toshiba Satellite C870D-116) en kon hem daarna niet meer opstarten. Ik kreeg volgende melding:

Failed to open \EFI\BOOT\mmx64.efi -Not Found
Failed to load image \EFI\BOOT\mmx64.efi -Not Found
Failed to start MokManage: Not Found
Something has gone serious wrong:import_mok_state() failed

Na in de boot " safe boot" uitgeschakeld te hebben kreeg ik hem wel opgestart. Wat kan ik doen om dit te corrigeren?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Lees hoofdstuk 2 en vooral hoofdstuk 2.1 maar even: https://makkelijkelinuxti.... Secure Boot uitschakelen was kennelijk de goede beslissing.

Bedankt voor de link. Ik was in de veronderstelling dat het niet veilig was om "Secure boot" uitgeschakeld te laten maar het blijkt geen probleem te zijn.

Mijn ervaring is dat Ubuntu en zijn afgeleiden (dus ook Linux Mint) over het algemeen de minste problemen hebben met de installatie en alles wat daar verder mee samenhangt. In het verleden (grote) problemen gehad met Debian, LXLE en Arch linux.

Heb je de controlesom van het ISO-bestand nagekeken? Een slechte download kan ook aan de basis liggen van een slecht installatie.

De laptop werd met Windows 8.1 geleverd (en misschien geüpdatet naar Windows 10). Manjaro heeft één van de gemakkelijkste installatieprogramma's die er zijn om naast Windows te installeren.
We weten natuurlijk niet alle details van hoe Manjaro is geïnstalleerd en of Windows nog opstart.
Wanneer je opteert om een nieuwe installatie te doen, dan kan je lezen hier welke methode de interessantste is en waarom.

http://home.scarlet.be/ps...

Succes!

Bij de installatie van Kubuntu kreeg ik de melding dat ik een niet opstarbaar systeem zou krijgen als ik niet een efi partitie zou aanmaken

Reageer