Waarom vindt Linux Ubuntu 18.10 mijn thuisnetwerk niet?

Vragensteller: 
Kalehein
Linux
Versie van je besturingssysteem: 
Linux Ubuntu 18.10
Toelichting op vraag: 

Nadat ik op een externe harddisk Ubuntu hebt geïnstalleerd, probeerde ik om op mijn Windows v8.0 laptop te komen, maar helaas....Wel heeft Ubuntu mijn Netwerkprinter "HP Color Laserjet C1515n" gevonden en geïnstalleerd. Vreemd, deze printer zit ook op mijn thuisnetwerk.

Van Windows weet ik heel veel af en daar heb ik geen enkel probleem mee, maar Linux is een ander verhaal en was daar nieuwsgierig naar; tenslotte moet je ook nieuwe horizonten ontdekken, maar ik krijg het niet voor elkaar. Wie heeft hier kennis van en wat moet ik doen om op mijn thuisnetwerk te komen met Ubuntu...? Alvast mijn hartelijke dank, van Heino.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Een besturingssysteem op een externe harde schijf kan mijns inziens niet goed werken, want je hebt een besturingssysteem draaiend om je externe harde schijf te kunnen benaderen. Deze gescheiden besturingssystemen zitten elkaar dan in de weg.

Als je Linux (mijn advies: Linux Mint Cinnamon 19.1 voor personen, die Windows gewend zijn) wilt testen, dan zijn er 2 mogelijkheden:
1. Installeer Linux dual boot (= samen met Windows)
2. Installeer Linux in VirtualBox (= binnen Windows)

Hier staan vele nuttige tips: https://makkelijkelinuxti...

Er zijn wel Linux besturingssystemen die werken zonder harde schijf. Voorbeelden: Puppy Linux, Slax.

Hallo Postbus,
Hartelijke dank voor uw reactie, bij mij werkt Ubuntu wel degelijk via een externe schijf.
Ik heb op de laptop normaal Windows 10 en op mijn externe harddisk Ubuntu v18.10
Als ik met Ubuntu wil werken dan start ik mijn laptop op via de USB poort, (die als eerste in de opstart volgorde staat) waaraan de externe schijf gekoppeld zit.
Ik kan gewoon met alles werken, internetten, printen, (had u in mijn vraag kunnen lezen) tekstverwerken, video kijken, Ubuntu zie zelfs mijn TV via de HDMI poort.
Ik adviseer u om mijn vraag nog eens rustig te lezen en doorzie waar ik om vraag, oké.?
Ik heb trouwens op de site gekeken, maar kan nergens uw commentaar vinden, enkel via dit mailtje, is er een link waar ik mijn vraag kan zien en waar ik de eventuele reacties kan lezen.?
Nogmaals dank voor uw bijdrage en met groet van
Kalehein

Je kunt internetten, dus ziet Ubuntu een netwerk; of de vraag is (mij) niet duidelijk. Door via USB de externe harde schijf op te starten (dat heb ik eigenlijk nooit eens geprobeerd), draait de laptop onder Ubuntu en komt Windows 10 niet aan bod en dus ook niet het thuisnetwerk van Windows 10.

Citaat: "Ik heb trouwens op de site gekeken, maar kan nergens uw commentaar vinden, enkel via dit mailtje, is er een link waar ik mijn vraag kan zien en waar ik de eventuele reacties kan lezen.?" -----> Dit is de website en dus geen mailtje; hier lees je dus alles.

Uitleg: Je krijgt een email, als er een reactie op je vraag is. Je klikt op de link in de email en dan kom je hier op de website terecht, waar je vraag en waar de reacties staan; scroll maar eens omhoog. Je email blijft wel open staan, dus als je de browser sluit, dan zie je de email weer.

Reageer