Hoe kan ik oplossen dat mijn laptop (Acer Aspire V 15) niet in slaapstand gaat?

Vragensteller: 
Fons
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Mijn laptop gaat enkel in slaapstand als ik het deksel sluit.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

energie beheer ,, geavanceerde instellingen ,, aan/uit knoppen en deksel

Alles is normaal ingesteld (beeldscherm uit na 10 min. en slaapstand na 15 min.)

op welk energie schema staat de laptop ingesteld ?
rechter-muisklik op start-->menu energiebeheer, daar kan je de timers instellen en verder aan de rechterkant kan je klikken op "extra energie instellingen"

daar kan je het schema zien.
in dat scherm kan je de instellingen nalopen, of klik in dat scherm aan de linker kant op "wijzigen wanneer de computer in slaapstand gaat"

verder kan je altijd proberen om een ander schema te selecteren (bijvoorbeeld energiebesparing) werkt het dan wel ?

welk schema je ook gebruikt, je kan altijd alle instellingen nalopen door te klikken aan de rechterkant op "de schema instellingen wijzigen"

als je daarop klikt dan staat onderaan weer de link om het schema wat je gebruikt te resetten naar alle standaard waarden: "standaardinstellingen voor dit schema gebruiken"

is het hier dan mee opgelost ?

mocht bovenstaande allemaal geen verschil maken, dan zit ik eerder aan instellingen te denken die NIET met windows te maken hebben.

hiermee bedoel ik dat in de BIOS van de laptop ook instellingen gemaakt kunnen worden met betrekking tot slaapstand (en hybernate)
als je de BIOS wil uitsluiten dan kan je het beste ook hier de standaardwaarden hertellen. eigenlijk terug naar de orignele instellingen van het BIOS dus.
sla dan de nieuwe instellingen op en herstart de laptop.

werkt het dan wel weer allemaal ?

kleine aanvulling nog:
als je de toetscombinatie van jouw laptop niet weet om naar het BIOS te gaan, dan heb ik daar op mijn kanaal een uitleg voor staan hoe je toch je BIOS kan starten vanuit windows zelf

link:
https://www.youtube.com/w...

Het is opgelost. Ik heb de standaardwaarden terug ingesteld (gebalanceerd, 10 min. voor scherm, 30 min. voor slaapstand).
Heb wel ontdekt dat de tijden die worden veranderd in het configuratiescherm niet steeds automatisch worden aangepast in "Instellingen". Dit zal een van de "quirks" in Windows zijn.

@Fons, alsjeblieft en graag gedaan :)

Reageer