Wie heeft er ook een LibreOffice (versie 6.2.3) install probleem?

Vragensteller: 
Bert v.d. W.
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Zijn er mensen, die ook problemen ondervinden met het installeren van de laatste versie? Voorheen heb ik daarmee nooit problemen gehad.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Misschien kan dit je helpen: Windows Installer CleanUp Utility 7.2. Lees de toelichting even goed door: https://www.majorgeeks.co...

Beste Postbus...Het is de 64-bits versie waar in mijn ogen iets met de installer aan de hand is. Op een gegeven moment wordt de behandeling teruggedraaid. De 32-bits versie heb ik wel kunnen installeren.

afbeelding van redactie

Het kan zijn dat het gedownloade installatiebestand van LibreOffice beschadigd is. Ik zou het gewoon opnieuw downloaden (wij bieden altijd linkjes van de producent zelf):
https://download.document...

En daarna opnieuw proberen te installeren (je hebt een 64-bit Windows-versie neem ik aan).

Je kunt anders ook WriTers advies volgen en eerst de oude versie deïnstalleren en dan de nieuwe installeren.

Zou moeten werken.

@Redactie...Dankje voor jullie tip. Maar die actie had ik al ondernomen met BulkCrap. Ik denk zelf ook dat het bestand beschadigd is. De oude versie, 6.2.2, x64, kon ik moeiteloos terug installeren. Toen dacht ik aan de
32-bits versie, en die ging ook moeiteloos. Een mailtje naar download@libreoffice.org heeft nog geen reactie opgeleverd. Ik wacht wel tot v6.2.4 x64.

afbeelding van redactie

Maar ik bedoel letterlijk: download opnieuw LibreOffice 6.2.3 en installeer dan opnieuw. Tijdens het downloaden kan soms iets misgaan en het bestand corrupt raken. Bij een nieuwe download is de kans klein dat dat weer gebeurt.

@redactie
Met wat eigenwijsheid heb ik dan toch v6.2.3 kunnen installeren. Als er staat 'Setup nogmaals uitvoeren', dan moet je dat gewoon doen. Maar ik blijf me afvragen of er echt niets met dat *.msi bestand aan de hand is? Met versie v6.2.4 zal ik daar achterkomen. Misschien was het bestand al beschadigd voordat het op de server geplaatst was.

Laatste versie gedownload en geen problemen ondervonden.

Beste Albert...Vanwaar download je dan en installeer je dan ook over de oude heen?

Ik krijg een melding als ik het programma open, dan ga ik naar de opgegeven website en download daar. Ik installeer altijd (programma´s) over een oude versie heen omdat dan mijn instellingen bewaard blijven.
Behalve bij Nvidea, daar doe ik een schone installatie omdat dat voor mij beter werkt.

CleanUp Utility 7.2 is ok.
maar wel zelf de bestanden verwijderen dat doet het niet.

Ik verwijder altijd de oude versie van LibreOffice en installeer daarna de nieuwe.
De instellingen worden gewoon bewaard omdat die ergens anders staan en na het verwijderen van LibreOffice worden die niet verwijderd.
Zo heb ik steeds een zuivere installatie zonder dat mijn instellingen en documenten zijn verdwenen.

Reageer