Bijna elke dag updates op HP laptop via Microsoft Update?

Vragensteller: 
pop
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Ik heb sinds kort een HP laptop. En nu heb ik ontdekt, dat er elke dag wel een paar mini updates via MICROSOFT update binnenkomen, terwijl ik HP SUPPORT ASSISTENT niet op mijn pc heb staan. Nu vroeg ik mij af, of er meer mensen zijn met een HP PC, die dat ook krijgen via WINDOWS update? En waar dienen ze voor en kunnen ze kwaad? Tot zover mijn vragen.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van redactie

Bedoel je Windows Update (Instellingen | Bijwerken & Beveiliging | Windows Update) in Windows 10? En bedoel je niet gewoon de dagelijkse updates van de ingebouwde virusscanner Windows Defender? Deze krijgt elke dag definitie-updates via Windows Update. Dat is normaal.

Of heb je een andere virusscanner geïnstalleerd en bedoel je iets anders?

De kleinere Microsoft updates staan geheel los van HP Support. Deze updates verschijnen regelmatig ( niet een paar per dag voor zover mij bekend is ) en kunnen volgens mij echt geen kwaad. Vaak gaat het om bijv. kleine updates uit de App Store, e.d. Ik zou me er in ieder geval geen zorgen over maken !

Bedankt voor de reactie, Kristoffel.

Beste redactie. Bedankt voor de snelle reactie, Ik krijg inderdaad via WINDOWS update, Elke dag wel een paar updates binnen via bijwerken en beveiliging. Ik gebruik trouwens als virusscanner: KPN VEILIG, Bevalt me prima. Op WINDOWS 10 natuurlijk. Groet, POP. P.S. Van HP updates.

Ik ben misschien af en toe niet duidelijk, Zeg ik eerlijk, Maar als ik naar de geschiedenis van updates kijk dan staan ze onder stuurprogramma,s. En er zijn er veel van HP software component. Misschien weet iemand wat dat is, Mijn pc is overigens wel stabiel.

wat is sinds kort ? als het om een nieuwe computer gaat is dat allemaal heel normaal dat stuurprogrammas worden bijgewerkt

ik heb sinds 4 week, Egje.

Windows terreur!Mijn HP laptop is nu 4 jaar oud en sinds kort wordt windows bijna elke dag bijgewerkt, midden in een activiteit, terwijl ik de uren dat ik bezig ben heb opgeslagen bij ´windows updates ´ en updates heb uitgesteld. Mag allemaal niet baten. Wat te doen?

Reageer