Als je Lubuntu NAAST Windows 7 installeert, kun je dan WEL veilig blijven internetten?

Vragensteller: 
Rick
Windows
Linux
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 7
Toelichting op vraag: 

Ik vraag me af, of je bij W7 dan nog wel iets moet veranderen of uitschakelen!?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

@Rick,met welk besturingssysteem wil je dan veilig internetten?
Met Lubuntu ,met W7 of allebei?
Wat zijn jou ervaringen met onveilig internetten?

Hallo, ik bedoel alleen maar met Lubuntu, maar ben je dan toch niet kwetsbaar omdat W7 nog wel op je PC staat of moet je je W7-browser wel uitschakelen of iets dergelijks. Met onveilig internetten heb ik (dacht ik) weinig ervaring

afbeelding van redactie

Als je Lubuntu opstart dan zit je in een geheel ander besturingssysteem dat afgescheiden is van Windows 7. Daar heb je dan niks mee te maken. Dus dan maakt het niet uit of Windows 7 updates mist of onveilig is, als Lubuntu het maar is. En je hoeft niks uit te schakelen of te wijzigen in Windows 7. Windows 7 en Lubuntu zijn twee gelijkwaardige, compleet gescheiden systemen naast elkaar.
(Als je Windows 7 weer opstart en gebruikt moet je die natuurlijk wel updaten/beveiligen).

OK mensen, bedankt voor jullie expertise, en daarmee weet ik dan voorlopig genoeg maar vóór ik dat ga uitvoeren wacht ik toch maar ff tot Microsoft W7 echt aan de kapstok gaat hangen!

Ik heb 2 hard discs in mijn pc, op de ene Xubuntu, op de andere W 10. Volledig gescheiden dus. Tijdens het opstarten kies ik in het bios welke schijf ik wil opstarten. Werkt perfect. Xubuntu voor het normale computer werk en W 10 voor als ik wil gamen. Voor W 10 heb ik de netwerkverbinding uitgeschakeld. Dus Rick, je zou voor W 7 de netwerkverbinding uit kunnen schakelen en met Lubuntu op het web kunnen.

Rick, misschien ten overvloede, maar kies wel voor 18.04 LTS. De LTS versie is het meest betrouwbaar en wordt drie jaar ondersteund.

Reageer