Als je Lubuntu NAAST Windows 7 installeert, kun je dan WEL veilig blijven internetten?

Windows
Linux
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 7
Naam: 
Rick
Toelichting op vraag: 

Ik vraag me af, of je bij W7 dan nog wel iets moet veranderen of uitschakelen!?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

@Rick,met welk besturingssysteem wil je dan veilig internetten?
Met Lubuntu ,met W7 of allebei?
Wat zijn jou ervaringen met onveilig internetten?

Hallo, ik bedoel alleen maar met Lubuntu, maar ben je dan toch niet kwetsbaar omdat W7 nog wel op je PC staat of moet je je W7-browser wel uitschakelen of iets dergelijks. Met onveilig internetten heb ik (dacht ik) weinig ervaring

Mijn ervaring is dat ze geen enkele invloed op mekaar hebben.
Je start er ook maar 1 tegelijk op.
Wel dat er een kans bestaat dat de opstart keuze wel eens corrupt kan worden, waardoor ze beide niet meer willen opstarten.
Wat je met wat geknutsel wel weer schijnt om te kunnen oplossen, maar mij nooit goed gelukt is.
Mijn voorkeur gaat uit van voor elke besturing een eigen pc.

Ik heb eerder een keer geprobeerd om een stuk of 6 verschillende Linux versies op 1 pc te installeren, om te kunnen vergelijken.
Ook dit liep op een gegeven moment helemaal vast.

Als je Lubuntu opstart dan zit je in een geheel ander besturingssysteem dat afgescheiden is van Windows 7. Daar heb je dan niks mee te maken. Dus dan maakt het niet uit of Windows 7 updates mist of onveilig is, als Lubuntu het maar is. En je hoeft niks uit te schakelen of te wijzigen in Windows 7. Windows 7 en Lubuntu zijn twee gelijkwaardige, compleet gescheiden systemen naast elkaar.
(Als je Windows 7 weer opstart en gebruikt moet je die natuurlijk wel updaten/beveiligen).

OK mensen, bedankt voor jullie expertise, en daarmee weet ik dan voorlopig genoeg maar vóór ik dat ga uitvoeren wacht ik toch maar ff tot Microsoft W7 echt aan de kapstok gaat hangen!

Ik heb 2 hard discs in mijn pc, op de ene Xubuntu, op de andere W 10. Volledig gescheiden dus. Tijdens het opstarten kies ik in het bios welke schijf ik wil opstarten. Werkt perfect. Xubuntu voor het normale computer werk en W 10 voor als ik wil gamen. Voor W 10 heb ik de netwerkverbinding uitgeschakeld. Dus Rick, je zou voor W 7 de netwerkverbinding uit kunnen schakelen en met Lubuntu op het web kunnen.

Ik zou wel eens willen weten wat nou de reden is van sommige pc kleuters hier, om een reactie van de vraagsteller of een vervolg daarop, direct dan maar een een min punt te bezorgen.
Bevalt de reactie niet? Wat had je dan wel graag gelezen dan.
Had je graag gelezen, b.v. ik ga er direct mee aan de gang.
Soms teleurgesteld in je eigen mini wereldje en je ideeën ergens over.
Ik ben hier zeer benieuwd naar, en wat hier nou de reden van is.
Of is dat gebruikelijk onder de faceboek kleuters hier, omdat je geen gelijk krijgt of zo ergens in.
Het komt op mij extreem kinderachtig over, telkens weer.

Bert, eender welk forum op het internet, overal blijkt hetzelfde. Op deftige vragen komen enkele goede en/of bruikbare antwoorden, maar vooral een hoop gezever. Ik zou zeggen, lees erover, doe alsof die onbenullen er niet zijn. Alvast bedankt voor uw "goede" antwoorden, en ik hoop dat u nog verder zal blijven antwoorden. Ik ga er waarschijnlijk nog baat bij hebben, maar zeer zeker ook anderen. Keep up the good work ! ! !

Pff. Wat een over de top reactie.

Rick, misschien ten overvloede, maar kies wel voor 18.04 LTS. De LTS versie is het meest betrouwbaar en wordt drie jaar ondersteund.