Geeft Norton voldoende beveiliging in Windows?

Vragensteller: 
William
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows
Toelichting op vraag: 

Beste mensen, ik heb Norton, moet ik nog meer installeren, of is dit voldoende voor alle bedreigingen?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

nee

Er zijn meerdere versies van Norton, dus de vraag is onduidelijk, maar waarschijnlijk zal het wel voldoende zijn. Je kunt het zelf hier nakijken: https://nl.norton.com/ .

Ik heb geen ervaring met Norton en weet ook niet of je daarvan de uitgebreide, officiële versie hebt. Ik werk zelf met Bitdefender Total Security en dit beheert mijn systeem al jaren als enige beveiliging volledig naar alle tevredenheid. Dubbele beveiligingssystemen kunnen alleen maar conflicten geven. Als je Windows 10 draait, zou je eens kunnnen kijken bij Instellingen ---> Bijwerken en Beveiliging ---> Windows Beveiligingen en kijken of alle punten groen aangevinkt zijn, met de tekst "geen acties vereist". Dan zit je waarschijnlijk wel goed.

Uit een persoonlijke zeer negatieve ervaring met Norton in het verleden zou ik zeggen, gebruik een andere virusscanner als je comfortabel en zonder problemen wil werken.
Beste zijn Bitdefender op wat zwaardere computers en Kaspersky voor de minder zware, daar zit je altijd goed mee.

zelf gebruik ik Avira free antivirus, dat werkt goed, houdt zichzelf up-to-date. het is dus een zoals ik dat noem "click-and-forget" programma.
het enige minpuntje aan de free versie van Avira is dat je zo nu en dan rechtsonder een reclame venstertje krijgt te zien van hun betaalde pakketten. ze hopen uiteraard dat als jij zo tevreden bent over de free versie dat je natuurlijk over gaat stappen op een van hun betaalde pakketten uiteraard. deze venstertjes kan je rechtsboven op dat kruisje gewoon afsluiten en dan wordt je verder niet meer lastig gevallen. (eigenlijk telkens alleen na het starten van windows 1 keer, verder niet meer)

naast Avira gebruik ik ook een malwarescanner. ProtectU die is ook gratis. simpel programma maar werkt naar behoren.

Naast de antivirus en antimalware scanners, gebruik ik nog een gratis en goede firewall: Comodo free Firewall. deze werkt echt fantastisch. in het begin wat instellingen maken (alles menu gestuurd) maar daarna werkt het als een trein. Ook de firewall kan je instellen dat deze zichzelf up-to-date houdt. wel goed kijken als je deze gaat installeren, er staan her-en-der vinkjes aan die wijzigingen op jouw pc willen maken. (zal zometeen hieronder video zetten hoe je dat allemaal in kan stellen)

naast deze beveiligingen gebruik ik 2 extenties in google chrome:
adblock en ghostery. adblock houdt reclame tegen op internet en ghostery de "trackers". (kijk mijn filmpje maar daar leg ik alles uit wat het is waar het voor dient en hoe het werkt)

naast al deze beveiligingen heb ik zelf dan nog een abonnement op een VPN dienst genomen. dit is NordVPN. heel intuïtief programma, makkelijk bedienbaar en met 1 licentie kan je 6 apparaten beveiligen, ook je mobiel. met een VPN krijg je dus een ander IP-adres en kan je ook restricties omzeilen, is jouw data ook nog eens encrypted en kan je heel makkelijk kiezen hoe je beveiligd wil zijn. uiteraard kan je met 1 druk op de knop ook de beveiliging uitschakelen als je dat nodig vind.

een vraag van 1 van mijn contacten was destijds wat er met je abonnement gebeurd als je contractduur verloopt, aangezien ik het met een leuke aanbieding voor 2 jaar heb afgenomen tegen een scherpe prijs. (december dit jaar zijn die 2 jaar alweer verlopen, en ben zo tevreden over deze dienst en programma dat ik ZEKER weer ga verlengen)

inmiddels weet ik daar het antwoord op, zolang je hetzelfde abonnement (in mijn situatie dus voor 2 jaar) blijft gebruiken verandert er niets aan je abonnementsprijs. stap je dus over naar een ander abonnement (bijv 3 jaar) dan krijg je de op dat moment bijbehorende abonnementsprijs voor dat pakket.

link naar mijn video over de hierboven omschreven programma-instellingen op mijn youtube kanaal:
https://www.youtube.com/w...

mocht je ook nog de privacy instellingen in windows 10 zelf willen aanpassen dan heb ik daar een andere video voor gemaakt, link hieronder:
https://www.youtube.com/w...

en waar je niet meteen aan zou denken, hoe je een computer-ID uit je microsoft account kan verwijderen als je een computer niet meer in je bezit hebt door verkoop bijvoorbeeld:
https://www.youtube.com/w...

Norton werk goed.
6 jaar werk ik er mee op 2 computers.

Nog nooit problemen gehad met Norton prima beveiliging.

Reageer