Hoe krijg ik de melding Live Kernel Event code 3000040 weg?

Vragensteller: 
Kristoffel
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10 versie 1809
Toelichting op vraag: 

Ik krijg steeds de melding Live Kernel Event code 3000040. In het Windows Onderhoudscentrum. Meerdere keren per dag. Hoe krijg ik deze melding weg?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Lees dit artikel maar eens:
https://soulkiln.blog/201...

Dank voor je reactie !Ik heb de tip uit de link om de Graphic Driver opnieuw te installeren uitgevoerd, uiteraard de laatste versie. Helaas nog zonder resultaat, de andere aanwijzing om te onderzoeken of er mogelijk interferentieproblemen zijn met de draadloze muis, moet ik nog onderzoeken. De reden dat ik toch nog Microsoft van verdenk is dat het probleem aanvankelijk na de oktober update ineens veel minder frequent was. Helaas krijg ik de melding nu weer zeer frequent, soms zit er een half uur tussen en dan ineens weer om de minuut. Het heeft gelukkig geen enkel effect op de werking van mijn PC maar zoals ik al aangaf is het wel irritant.

Hopelijk krijg je het opgelost. De link, die ik gaf, was de enige, die ik kon vinden, dus het probleem lijkt niet erg algemeen te zijn.

Er is inderdaad zeer weinig info te vinden betr. deze melding waardoor Windows z.g. niet meer goed zou werken door deze hardwarefout. Aangezien het verder geen invloed heeft, voer ik voorlopig maar geen ingrijpende herstelprocedures, e.d. uit. En dan zou het nog maar de vraag zijn of het probleem daarmee opgelost is.

Beste Postbus, ik heb inmiddels de 2e optie uitgevoerd, n.l. het verwijderen van de 3.0 USB aansluitkabels en ik heb nu al enkele uren geen meldingen ontvangen. Het lijkt er dus inderdaad op dat de link die je gaf naar het artikel over deze fout, waarschijnlijk de oplossing biedt ! Wel heb ik nog diverse artikelen gevonden, o.a. bij Logitech, waar duidelijk vermeld wordt dat de combinatie van USB 2.0 en 3.0 aansluitingen te dicht bij elkaar RF interferentieproblemen kunnen geven. En bij mijn HP all-in-one PC zitten de poorten zeer dicht naast elkaar !
Dus nogmaals bedankt voor de link met de oplossing !

Fijn, dat het probleem nu is opgelost en dat het gezeur nu weg is. En uiteraard graag gedaan.

De link had ik gevonden met de zoekopdracht: "error code 3000040" (inclusief de aanhalingstekens), dus zoeken op verschillende manieren kan dan nèt de oplossing geven.

Live Kernel Event code 3000040 is nu eindelijk definitief verholpen.

Ruim 1 week geleden had ik de vraag gesteld hoe ik bovenstaande melding kon verhelpen. In eerste instantie leek het er op dat ik met de tip van Postbus met een verwijzing naar een artikel dat problemen beschrijft met het gelijktijdig gebruik van 2.0 en 3.0 USB aansluitingen, het probleem opgelost was ( overigens was dit absoluut geen fabel omdat ik uit meerdere artikelen begrepen heb dat het zeker een oorzaak kan zijn ! ). Helaas kwam dezelfde melding een dag later toch weer terug. Ik heb toen de volgende actie genomen : in het onderdeel systeemconfiguatie heb ik de opstartmethode tijdelijk veranderd van normaal opstarten naar selectief opstarten ( alleen de systeemservices en opstartonderdelen laden ). Even schrok ik van deze actie omdat de PC daarna helemaal "dood" leek en zelfs geen internet meer had. Maar na het opstarten met mijn normale Microsoft account kwam alles vanzelf weer in orde en heb ik nu al ruim 1 week geen enkele Live Kernel Event melding meer gehad. Ik mag dus nu echt wel aannemen dat het probleem hiermee definitief verholpen is !

Reageer