Gebruik je Internet Explorer? Stop ermee, zegt Microcoft

Internet Explorer (IE) bestaat al sinds 1995, maar met het 25 jarig jubileum in zicht is het hoog tijd om de browser vaarwel te zeggen. En dat komt deze keer niet uit onze mond, maar Microsoft adviseert het zelf!

In een blog, veelzeggend getiteld: 'De gevaren van het gebruik van Internet Explorer als je standaard browser', legt Microsoft manager Chris Jackson uit dat IE niet meer verder ontwikkeld wordt en eigenlijk alleen in stand gehouden wordt voor verouderde bedrijfstoepassingen op lokale netwerken die gemaakt zijn voor Internet Explorer (en niet meer werken in moderne browsers).

Thuisgebruikers op Windows 10 kunnen Microsofts Edge browser nemen of Chrome, Firefox, Opera of andere moderne web browsers. Op Windows 7 en 8.1 is Internet Explorer 11 de enige browser die Microsoft meelevert, maar in feite zegt Jackson dat je hier ook beter een moderne browser, zoals Google Chrome of Firefox, kunt gebruiken (en Windows 7 wordt zelf in 2020 ook niet meer ondersteund).

Internet Explorer is er alleen nog voor bedrijven die ooit toepassingen hebben ontwikkeld die echt alleen nog in IE werken. Voor internetten buiten het bedrijfsnetwerk (of als je thuis bent): gebruik een moderne browser - en dat is IE niet - aldus Microsoft.

Onze vraag is:
Gebruik jij Internet Explorer nog als browser?

En in de reacties horen we graag of je daar nu mee stopt, na het advies van Microsoft!

Op het werk gebruiken we Internet Explorer nog
7% (25 stemmen)
Ik gebruik thuis Internet Explorer nog als browser (op Windows 7 of 8.1)
8% (27 stemmen)
Ik gebruik thuis Internet Explorer nog als browser (op Windows 10)
18% (62 stemmen)
Ik gebruik zowel thuis als op het werk Internet Explorer
4% (15 stemmen)
Ik gebruik (al lang) geen Internet Explorer meer
57% (193 stemmen)
Anders, namelijk... (laat weten in de reacties)
4% (14 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 336

Reacties

Ik gebruik het niet meer op mijn nieuwe laptop en moet het nu doen met het waardeloze edge. Helaas wordt IE11 nog door bepaalde toepassingen automatisch geopend, Bv HP, voor een bv een tevredenheids-onderzoek (wat ik ook niet wens) openen ze tegen mijn wil internet explorer, geen idee waarom, HP zelf wist het niet eens, maar geeft als antwoord; IE is gewoon veilig hoor.... zucht....
Ik weet dat het uitgezet kan worden met windows onderdelen, maar Edge kan niet alles openen, en chrome/firefox etc wil ik ook niet, ik vond IE altijd de beste/fijnste browser, maar durf het niet meer te gebruiken.
Snap echter niet waarom het nog op nieuwe laptops staat en waarom ze beweren dat de nieuwe Edge automatisch geinstalleerd wordt, nou bij mij niet, dus dat zal ook nog wel de nodige problemen hebben zoals iedere update van windows 10, dus ga ik dat niet handmatig installeren, heb al genoeg problemen met die windows updates op nieuwe pc.

internet Explorer word door bedrijven nog veel gebruikt. Krijg email met een link wil niet open in andere browser. En internet Explorer kan je niet verwijderen. Als het aan bevolen word om niet meer te gebruiken waarom kan je het dan niet weg halen van de computer is mijn vraag.

Dit kun je wel degelijk verwijderen bij software en dan windows onderdelen selecteren, en dan staat er bij media de mediaplayer en die kun je uitvinken en dan gaat hij hem automatisch verwijderen

Sinds mijn bank IE niet meer ondersteund heb ik geen gebruik meer gemaakt vam IE verwijderen is echter niet mogelijk blijkbaar, wel uitschakelen.

Implementeer dan ook de mogelijkheid IE te verwijderen. Het is belachelijk dat dat niet kan.

Nooit IE gebruikt. Ik ben begonnen (als ik me het goed herinner) met Netscape, K-Meleon en/of iets soortgelijks en toen Firefox. (v.a. 0.7 ofzo?)
Firefox (en Thunderbird) waren ook cross-platform en konden ook vanaf Linux en Windows gebruikt en gedeeld worden.

edge natuurlijk, De beste ,En de makkelijkste,en de veiligste.

Gebruik al van 1999 geen IE meer om te surfen maar Opera, en dat is nog steeds het geval.

Ondertussen gebruik ik naast Opera ook nog weleens Vivaldi, zeker omdat eigenaardig genoeg er nog altijd bepaalde voor mij belangrijke sites nog steeds niet goed werken met Opera en wel met Vivaldi.

Heel soms ook nog eens de portable versie van Firefox om dingen uit te testen.
Edge gebruik ik eigenlijk ook nooit.

IE 11 is helaas de enige windows browser die de plugin van Foscam ip camera's nog probleemloos ondersteund. Foscam schiet hierin zwaar tekort maar biedt na jaren van klachten nog geen oplossing aan de klant.

Ik gebruik Edge, Firefox en Opera. Wel zie ik dat bij het opruimen van de internetsporen met Ccleaner er ook tijdelijke bestanden van Internet Explorer worden verwijderd. Kennelijk is IE op de achtergrond wel actief.

Ik gebruik IE 11 alleen nog om in te loggen in mijn Foscam ip cam.
Het wordt tijd dat Foscam een 64bit browser gaat ondersteunen.

Ik gebruik IE nog, maar alleen om Ziggo-Go te kijken. Als ik dit met andere browsers doe krijg ik steeds irritante onderbrekingen.

afbeelding van redactie

@Cornelis
ik denk dat je daar tegenwoordig geen last meer van zult hebben. ZiggoGo heeft in 2017 de verouderde silverlight player (die in IE werkt) vervangen door een HTML5 speler. En die werkt beter in moderne browsers zoals Chrome en Firefox.
Ik denk dat de silverlight plugin van Microsoft in het verleden weleens voor problemen kan hebben gezorgd in Chrome en Firefox.
https://tweakers.net/nieu...

Ik gebruik al jaren geen internet Explorer meer. Al snel wisselde ik destijds voor Firefox en daarna (definitief) voor Opera, nadat ik ooit nog ´ns een poosje Safari gebruikte, totdat deze fraaie Apple browser voor Windows verviel. Helaas is Safari dus vervallen voor Windows, anders was dat ´n grote Opera concurrent, denk ik zo?

Vond ik ook een hele mooie browser, eerlijk gezegd, met die typische ´´omdraaiende diagrammen´´ voor favoriete sites op te slaan. Hele mooie interface. Opera is de enige Windows browser, zover ik weet, die dat nu nog heeft, in vergelijkbare opzet. Dat vind ik erg handig. Google Chrome vond en vind ik niet zoveel aan. Palemoon etc. nooit geprobeerd. Geen interesse. Maar Explorer is geen optie meer.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
duitsl_nd