Ik heb het liefst mijn smartphone, tablet en laptop van dit bedrijf...

De drie grote technologiebedrijven Microsoft, Apple en Google bieden besturingssystemen aan voor elk apparaat: smartphone, tablet en laptop/pc. Ook Linux-producent Canonical roert zich dit jaar met Ubuntu. Van welk bedrijf zou je het liefst al je apparatuur hebben, als je moest kiezen?

Microsoft zet in op Windows 8 voor pc/laptop en tablet en Windows Phone voor op telefoons. Voor tablets is bovendien de uitgeklede Windows 8-variant genaamd Windows RT beschikbaar. Telefoons met Windows Phone 8 worden gemaakt door Nokia (Lumia-serie), HTC en Samsung. Windows 8/RT tablets worden door diverse fabrikanten geproduceerd - en Microsoft heeft zelf zijn eigen Surface tablet uitgebracht.

Apple heeft al sinds jaar en dag zijn eigen hardware, waar exclusief het mobiele besturingssysteem iOS en Mac OS X op draaien: iPhones en iPads (iOS voor smartphone en tablet) en MacBooks, Mac Mini's en iMacs (Mac OS X voor laptops en computers).

Google heeft Android voor smartphones en tablets. En de door Google in opdracht gemaakte telefoons en tablets heten Nexus (hoewel de populairste smartphones en tablets met Android de Galaxy-apparaten van Samsung zijn). Ook voor laptops heeft Google een oplossing genaamd Chrome OS, het op browser Google Chrome gebaseerde besturingssysteem dat zich volledig op het web richt. De laptops die hierop draaien heten ChromeBooks en ChromeBooks Pixel (de duurdere variant).

Linux-producent Canonical (het bedrijf achter Ubuntu) heeft ten slotte al sinds 2004 Ubuntu voor op pc's en laptops. In 2013 zijn Ubuntu for Phones en Ubuntu on tablets aangekondigd (die beide eind dit jaar moeten verschijnen).

Onze vraag is:
Bij welk bedrijf zou je het liefst al je apparaten (smartphone, tablet, laptop) aanschaffen?

Microsoft: Windows Phone, Surface tablet en Windows 8 laptop
20% (52 stemmen)
Apple: iPhone, iPad en MacBook
16% (40 stemmen)
Google: Android smartphone (bijv. Nexus of Samsung Galaxy), Android tablet (bijv. Nexus, Asus of Galaxy), ChromeBook (Chrome OS)
35% (91 stemmen)
Canonical: Ubuntu for phones, Ubuntu on tablets, Ubuntu laptop
23% (59 stemmen)
Anders, namelijk... (laat in de reacties weten)
6% (16 stemmen)
Totaal aantal stemmen: 258
Deel dit artikel: 

Reacties

Ik snap er niks van. Bijna iedereen vindt google onveilig en dat het een inbreuk op de privacy is maar ze kiezen er wel voor. Ik vindt het maar krom hoor en mijn broek zakt ervan af.

Eigenlijk wou ik twee kunnen kiezen uit twee softwarebedrijven.
Als het zo goed zou worden als Android zou ik kiezen voor Canonical, wat ik dus nu ook gedaan heb, maar moest het niets worden en er zijn niet veel apps voor te verkrijgen dan zou ik uiteindelijk toch maar Google Android kiezen.

Geen Micro$oft en geen Apple.
Bij MS moet je met die lelijke blokjesdoos verder, en bij Apple moet je naar hun pijpen dansen.
No thanks!

Ik bedoel daar bovenaan... Eigenlijk wou ik kunnen kiezen uit twee softwarebedrijven.
Wel spijtig dat je hier geen schrijffouten en vergissingen achteraf kunt corrigeren.

Besturingssysteem Windows 7 op PC tot 2020.
Android op Samsung Galaxy (internet/Google uitgeschakeld).
Ik wil geen tablet/laptop, wat moet je met die nutteloze dingen, en al helemaal niets van Google of die graaiers van Apple.

Ikzelf heb alles van blackberry,super tevreden over.alleen helaas weinig apps te verkrijgen t.o.v android systemen.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
honga_ije