Ik krijg sedert november 2023 geen kwaliteitsupdates meer Windows 11 Versie 21H2

Vragensteller: 
Ronald
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 11
Toelichting op vraag: 

De laatste kwaltijdsupdate die ik heb ontvangen dateert van november 2023 (KB4023057) weet iemand wat de reden hiervan kan zijn? Ik heb Windows 11 Pro Versie 21H2

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Windows 11 versie 21H2 wordt niet meer ondersteund door Microsoft. Daarvoor zullen ook geen updates meer uitgebracht worden. Als je upgrade naar de nieuwste Windows 11 versie via deze link: https://www.microsoft.com....

Mocht je een foutmelding krijgen met de systeem gereserveerde partitie dan kan je deze link volgen om alles op te lossen.
https://support.microsoft...
Je zal ook een uitbreidingstool (Minitool Partition Wizard) kunnen gebruiken om deze schijf uit te breiden. Wanneer dit allemaal voltooid is dan kan je alsnog updaten naar nieuwste versie en krijg je ook weer updates binnen.

Microsoft heeft al een tijdje geleden aangekondigd, dat de ondersteuning van Windows 11 21H2 wordt gestopt. Dus ook geen (beveiligings)updates meer. Je kunt wachten tot Microsoft 21H2 automatisch upgradet. Maar je kunt het beter zelf doen: Windows Update > Naar updates zoeken. De upgrade naar 22H2 zou dan beschikbaar moeten zijn. Als dat niet lukt, kun je handmatig upgraden met het programmaatje Installatie assistent (zie bij gaande link). Dit downloaden, installeren en uitvoeren. Het bestand heet: windows11installationassistant. Succes
https://answers.microsoft...

Als je Windows 11 met Rufus hebt geïnstalleerd, dan is het logisch dat je geen upgrade naar 22H2 ontvangt, je zal dan opnieuw Windows moeten installeren.

opnieuw installeren, en niet met rufus maar met de media creation tool, als je dat intikt op internet kom je van zelf op die site, het is een officiele site van microsoft,zeer betrouwbaar, en je hebt meteen de nieuwste windows 11 op je pc, veel succes.

Opnieuw installeren hoeft niet. Als je in Windows 11 21H2 de usb stick met Windows 11 22H2 opent kan je met setup.exe deze versie over de oude heen installeren. Alle persoonlijke bestanden blijven dan bewaard.

Dit bedoelde ik ook, want het het is wel opnieuw installeren en niet updaten op de gebruikelijke manier.

Allen, bedankt voor jullie reactie, is gelukt

Reageer