Flikkerende Skype bij het opstarten

Vragensteller: 
Speedy
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10 & 11
Toelichting op vraag: 

Sinds de nieuwe versie van Skype (8.119) bij het opstarten, flikkert deze van ZWART-WIT-ZWART-WIT alvorens ik het normaal beeld te zien krijg.
Deze versie ondertussen volledig verwijderd - opnieuw geïnstalleerd, doch het euvel blijft.
Dit zowel op mijn beide computers. De ene werkt op Windows 10 en de andere op Windows 11.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Omdat het euvel optreedt op twee verschillende computers ligt het probleem niet bij de computers. Ook gebeurt het bij twee verschillende Windows versies. Ligt dus niet aan Windows.
Blijft over dat het probleem alleen bij deze versie van Skype ligt, ook na herinstallatie.
Oplossing: accepteer dat deze versie een probleem heeft en wacht op een nieuwe update of installeer een oude versie.

Na verschillende contacten met Skype via X = Twitter, tot geen enkele oplossing gekomen. Ze stuurden mij door naar Live Chat Support (2x gecontacteerd) en ik word van 't kastje naar de muur verwezen (van Pontius naar Pilatus).
't Is in feite een BUG!
Ondertussen werd de versie 8.120 gelanceerd, ik kijk nu de kat uit den boom wat deze versie zal geven. I'll keep my fingers crossed.
Mogelijks kom ik terug op deze issue.

Voor het probleem van de flikkerende Skype bij het opstarten zelf een oplossing gevonden.
Normaal gezien duid/duidde ik steeds het icoontje aan van Skype - vast gemaakt aan de taakbalk - om deze actief te maken.
Van Live Chat Support kreeg ik de link naar de (nieuwe) versie 8.120.0.207 toegestuurd. De versie 8.119 volledig verwijderd en de nieuwe versie geïnstalleerd en ja hoor, de flikkering was daar terug bij het actief maken van Skype via het icoontje op de taakbalk.
Mijn geduld raakte serieus op hoor. Dan maar eens ernstig verschillende mogelijkheden overlopen om dit euvel zelf op te lossen.
Volgende stappen ondernomen:
1) via de Instellingen van Skype bij Algemeen, alle opties 'Starten en Sluiten' geactiveerd
2) via Taakbeheer - Opstarten, nagegaan of Skype daar ingeschakeld is
3) thans het icoontje aan de rechterkant van het scherm in Windows gebruikt om Skype actief te maken, dus NIET meer via het vastgepint icoontje - in de taakbalk - van Skype.
De flikkering bij het actief maken van Skype is weg!!!!
Ik blijf er nog maar eens bij, dat dit een bug is veroorzaakt door Skype zelf, waar ze geen geloof aan hechten en deze bug maar verder meeslepen in hun nieuwe versies!

Reageer