Is het veilig om geheugendumps met CCleaner free, te verwijderen?

Vragensteller: 
Anne
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Is het veilig om via CCleaner free, geheugendumps van je systeem, te verwijderen ?

Deze geheugendump is waarschijnlijk gemaakt, toen het systeem volledig vastliep tijdens de laatste Windows updates.
Het vreemde is, dat ik een dergelijk geheugendump-bestand van 1 GB, noch bij bestanden, noch bij systeembestanden, van de app Schijfopruiming zie staan.

Bedankt alvast voor het meedenken.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Die geheugendumps worden aangemaakt na een computer crash, zoals je al constateerde na het vastlopen bij een Windows update en kunnen gebruikt worden voor foutopsporing. Ze beïnvloeden de werking van de computer niet.
Ze kunnen dus als je ze niet voor de foutopsporing wilt gebruiken veilig door Ccleaner of ander opschoonprogramma worden verwijderd.

Dank je wel voor je duidelijke uitleg ! Het probleem rondom de Windows updates speelt al heel lang, de geheugendumps ga ik niet gebruiken voor een foutopsporing (daar heb ik niet genoeg kennis voor in huis). Mits Windows deze geheugendumps niet zelf / automatisch inzet bij volgende updates voor foutopsporingen, verwijder deze dumps. Hartelijk dank voor het meedenken.

Graag gedaan!
Lastig als je veel problemen met Windows Update hebt. Heb je al eens geprobeerd om de "Probleemoplosser Windows Update" uit te voeren? (De kans dat die problemen oplost is klein, maar niet geschoten is altijd mis).

Thanks voor je extra tip ! Ja, die heb ik wel eens ingezet (de "Probleemoplosser"), ook alle en hele waardevolle "Gouden tips" die op deze site hebben gestaan, omtrent problemen m.b.t. Windows updates. Behalve de tip, om tijdens Windows updates de virusscanner tijdelijk uit te schakelen. Dat werd, namelijk (best met klem) afgeraden, door medewerkers van mijn virusprogramma.

Als de probleemoplosser niet werkt, dan kan het zijn dat er systeembestanden corrupt zijn. Ik neem aan dat je sfc /scannow ook al geprobeerd hebt?
Zoniet zie: https://support.microsoft...

Als dat ook niet helpt dan zou je een geheel nieuwe schone Windows installatie kunnen overwegen.

afbeelding van Léon

Een paar dagen geleden wijzigde ik het Windows startgeluid. Nadat ik vandaag een sfc /scannow had gedaan (fouten gevonden!) was het oude Windows geluid weer terug. Alles wat niet van Microsoft is, is blijkbaar fout.

Ga ik zeker verder naar kijken in deze en overwegen om in te zetten voor deze desbetreffende PC. Merci !! En tot een volgende vraag.

Reageer