Ingekomen mail niet te openen

Vragensteller: 
Hanny
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 11
Toelichting op vraag: 

Sinds de laatste update van thunderbird is dit programma van slag, vorige dag nog prima werkend maar dag erna niets mee te beginnen, start traag op en als alles binnen is en ik wil een ingekomen mail openen blijft hij hangen of komt er een inhoud van allemaal cijfers en letters. Hoe krijg ik thunderbird weer werkend zoals voorheen. Heb geprobeerd een nieuw download te doen, werkt even maar daarna loopt de boel weer vast. Ik heb mails staan die ik moet beantwoorden maar zo lukt dit niet. Weet u raad?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Probeer eerst eens Thunderbird totaal te verwijderen met behulp van een deïnstallatie programma zoals Revo Uninstaller of Geek uninstaller. Even opletten dat ook echt alles wordt verwijderd, dat moet vaak als tweede stap worden ingegeven.
Daarna Thunderbird opnieuw installeren.

afbeelding van redactie

Wat Ed zegt. Heeft het trouwens ook een reden dat je een bèta-versie van Thunderbird gebruikt? Ik zou eerder de stabiele normale versie gebruiken.

Waar zie ik of het een Beta versie is. Als ik thunderbird verwijdert ben ik dan na opnieuw installeren wel alle emails en mappen kwijt of komt alles weer terug?

afbeelding van redactie

Zie bij de rode pijl. Bijzonder dat je een beta-versie draait, dat gaat niet vanzelf. Waar heb je die vandaan gehaald? Dat soort testversies kun je beter niet gebruiken, want daar zitten vaak fouten in.

Nog een paar vragen:
1. Gebruik je ook extensies/addons in Thunderbird?
2. Heb je bepaalde instellingen gewijzigd? Het lijkt net alsof je een versleuteld mailtje hebt gekregen dat niet ontsleuteld is.
3. En zien alle mailtjes er zo uit of alleen deze?

Waarschijnlijk heeft ze dat hier vandaan gehaald. Was mij persoonlijk totaal onbekend.

afbeelding van redactie

Wat bedoel je met 'waarschijnlijk heeft ze dat hier vandaan gehaald'? De download van de beta?

Wij verwijzen alleen naar stabiele versies van Thunderbird, nooit naar beta's, juist vanwege dit soort problemen.

Je hebt volkomen gelijk, want ik was vergeten de betreffende link te tonen. Dus met "hier" bedoelde ik de link en niet gratissoftware.nl. Excuus!
Bij deze: https://www.thunderbird.n...

afbeelding van redactie

Prima, duidelijk hoor :-)

Maar wel bijzonder, want om een beta te gebruiken moet je zelf echt moeite doen. Dus ik vraag me af hoe dat dan gegaan is.

Als je Thunderbird helemaal verwijdert, dan ben je ook in in ieder geval je mappen kwijt.
Of je de emails kwijt bent hangt er vanaf wel protocol je gebruikt: met pop3 worden de mails op je computer opgeslagen en zijn ze voorgoed verloren. Dat hangt ook wel van af hoe pop3 is in gesteld, want soms staan de mails nog enige tijd op de server van je email provider.
Gebruik je het imap protocol dan worden je mails op de server van je email provider bewaard net zolang tot je ze zelf verwijdert.
Om zeker te zijn kan je het beste een kopie van je Thunderbird instellingsmappen maken. Die vind je bij C:\Gebruikers\Naam\Appdata. Vul bij naam je accountnaam in.
Let op: Appdata is een verborgen map, dus je zal eerst in de Verkenner opties de optie "Verborgen bestanden, mappen en stations tonen" moeten aanvinken.
De Thunderbird mappen staan in "Local" en "Roaming". Het eenvoudigst is deze een andere naam te geven zoals "Thunderbird origineel".
De reguliere versie kan je hier downloaden: https://www.thunderbird.n...

Gaat er iets mis, dan kan je de Thunderbiird instellingsmappen verwijderen en de oorspronkelijke weer hun oude naam geven.

Heel gedoe hoo, ben geen 30 meer dus voor mij sommige dingen wel ingewikkeld. Ik neem geen risico dat ik alle emails kwijt ben. Er staan er in mappen die ik echt moet bewaren. Ga nu maar gewoon naar GMAIL toe, daar staan ze ook nog in, voor mij wel zekerder. Begrijp er niets van hoor, de ene dag gebruik ik de mail, sluit de pc af en de volgende dag is het probleem daar.

Ben zelf ook geen 30 meer, dus ik begrijp dat het inderdaad veel gedoe is. Heel verstandig om met gmail verder te gaan.

Reageer