Hoe veilig zijn gratis anti-virus scanners

Vragensteller: 
F de Munnik
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Gisteren werd bekend dat bepaalde computernetwerken van het ministerie van Defensie met cyberaanvallen uit China zijn gehackt. Natuurlijk zijn de kleine gebruikers van internet zoals ik een minder doelwit van dit soort hacks. Veiligheid voor alle gebruikers begint bij veilig internetten. Maar wat is dat? Bij mijn abonnement op KPN zit een F-Secure pakket 'beveiliger' inbegrepen. Dat gebruik ik ook, want ik heb er voor betaald. Mijn vraag: zijn de op Gratis Software besproken en aanbevolen anti-virus scanners écht voldoende veilig of zijn er meer software matige maatregelen nodig?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van redactie

Gratis versies van bijvoorbeeld Avast en Bitdefender maken gebruik van dezelfde anti-virus engine als de betaalde varianten. De basisbescherming is dus hetzelfde en even goed. Betaalde varianten hebben vaak wel wat meer extra opties en aanvullende bescherming, bijvoorbeeld tegen ransomware, een webcamschild of VPN.

afbeelding van Léon

Nog nooit heb ik iets anders gebruikt dan gratis software en alle computerproblemen die ik ooit gehad heb werden veroorzaakt door mijn eigen gedrag, nooit door software.

Wel nu en dan door Microsoft natuurlijk.

F secure doet het prima op 1 Ding na, ik krijg geen bemesting sms van mijn bank. Dat weten ze al meer dan een jaar en doen er niets mee.n

Reageer