[DKIM]?

Vragensteller: 
JanD2
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Sinds xs4all is overgenomen door KPN krijg ik regelmatig emails die met de kwalificatie [DKIM] in de spambox belanden, het gaat o.a. om berichten van mijn.overheid en de consumentenbond. Hoe kan ik voorkomen dat deze berichten in de spambox terechtkomen?
PS: thunderbird is mijn email-programma.

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van Albert

Op de mail gaan staan, rechts klikken, markeer als gewenst bericht.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Albert, dat eet ik ook wel, maar het gaat mij erom dat die emails niet in de spambox terechtkomen ......

afbeelding van redactie

1. Als je dat maar vaak genoeg doet dan leert het spamfilter in Thunderbird dat (als het goed is), want dat is zelflerend.

Lees dit stukje even door:
https://support.mozilla.o...

Je moet dus het spamfilter zelf trainen door mail als gewenst of ongewenst aan te merken! Rechtsklik op een mailtje (in de berichtenlijst) en kies voor Markeer | Als ongewenst bericht of Als gewenst bericht

Het spamfilter maakt gebruikt van bepaalde vooringestelde filters (zoals Spamassasin) die mail als ongewenst markeren, maar je hebt zelf ook een belangrijke rol in het trainen van het filter!

2. Bovendien: als je mailadressen van gewenste mail aan je adresboek toevoegt in Thunderbird dan komen ze sowieso niet meer in je spammap. Dus in dit geval voeg je consumentenbond en mijnoverheid toe aan je adresboek.

Dank redactie, ik ga het eens nader bestuderen.
Overigens heb ik inmiddels begrepen dat [DKIM] een soort beveiliging is om aan te geven dat een email 'ongeschonden' over is gekomen. Dan is het toch vreemd dat het dan bij mij in de spambox komt ....

afbeelding van redactie

We hebben een nieuw artikel geschreven met instructies hoe je het beste met het spamfilter van Thunderbird kunt werken:
https://www.gratissoftwar...

[Bijgewerkt 30 januari 2024 14:15u]

Reageer