Ik las: Compacte Windows 11-variant Tiny11 brengt OS naar alle Windows 10-pc’s?

Vragensteller: 
Frantsel
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 11
Toelichting op vraag: 

Zie de link: https://www.techzine.nl/n...
Is dit min of meer fake of serieus?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Bedankt voor deze melding!
Heel interessant. Ben nu bezig met downloaden en ga hem in VirtualBox eens testen. Ben benieuwd!

Bij mij start het niet

hallo 

tiny windows 10 en 11 zijn leuk en aardig , toch is het sterk aan teraden als je een tiny windows versie wil instaleren zelf een iso te downloaden van microsoft en dan zelf aan te passen .
omdat je nooit weet wat er met een voorgemaakte iso mee komt , wat trouwens op de link die Frantsel aan gaf al geschreven word.
op youtube staan verschillende filmpjes hoe dat te doen . Chris Titus is een beroemde youtuber met velen filmpjes over tiny windows en debloating windows .

In het weekend getest.
Werkt prima en is uitstekend op niet geschikte pc te installeren. Alles Engelstalig, wil je liever Nederlandstalig dan moet je na installatie het taalpakket downloaden en voor Nederlands kiezen. Logisch, want alle overbodige ballast is er uitgesloopt.
Wel ben ik met egje en de link eens dat je wel weet (of kan vermoeden) wat er is uitgehaald, maar niet wat er is toegevoegd, dus dat is een risico.
Maar wil of kan je niet zelf aan de slag om een lichte Windows 11 te maken en/of wil je het op een niet geschikt systeem installeren zonder Rufus te gebruiken, dan gaat dit met deze versie heel goed.

Reageer