Ondersteuning harde schijven in Chrome OS Flex

Vragensteller: 
Franske
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
22H2
Toelichting op vraag: 

Als ik chrome os Flex instaleer op laptop met 2 harde schijven zijn die dan beide nog bruikbaar of ondersteund Chrome OS Flex maar één harde schijf. Is een ssd schijf van 128 GB en harde schijf van 1 GB. Ook graag oplossing ingeval beide harde schijven niet bereikbaar zouden zijn in Chrome OS Flex. Alvast bedankt voor jullie goede raad.

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Die vraag heb je ook al op 9 november gesteld. Eén keer lijkt me toch wel genoeg?

Ik zou zeggen probeer het gewoon uit, dan weet je het.

Weet je het antwoord niet reageer dan niet.

Waarvan acte!
Maar als je goed leest, dan is mijn antwoord: probeer het uit dan zie je vanzelf of het kan of niet.

Wat als dan mijn tweede schijf crasht met 760 GB aan privé gegevens ?

Een slim en verstandig mens heeft dan allang een backup gemaakt die teruggezet kan worden. Geen probleem dus.

Iedereen heeft zomaar een hoop harde schijven van 1 GB liggen ergens om backup te maken zoniet ben je dom. Bedankt voor uw advies maar ga niets meer lezen hier want hier zitten soms mensen die denken Einstein te zijn. Het beste Ed W.en doe zo voort je was echt een grote hulp.

Trouwens, als je eens wist hoe fragiel en kwetsbaar een harddisk is, dan is het een wonder dat ze zo goed werken. Het is dan niet de vraag of een harddisk crasht, maar wanneer.
Een slim en verstandig mens heeft dus een backup. Is hij niet alleen slim en verstandig, maar ook nog eens wijs, dan heeft hij er minstens twee!

Is ok je hebt gelijk weet het antwoord nu.

Ed. W. heeft wel gelijk. "A Backup a Day keeps the Panic away".
Dag mag ook week of maand zijn.

Ondanks dat ik geen Einstein ben en je hier geen antwoorden meer leest heb ik dit voor je gevonden: https://support.google.co...
Als je dus Chrome OS Flex installeert worden alle bestanden overschreven en die ben je dan voorgoed kwijt.

Niet doen dus!

Zover waren we ook wel ? Dat de doelschijf word overschreven is normaal maar wat met de tweede schijf was de vraag. Word die ondersteunt of niet. Chromebooks worden altijd maar met één schijf geleverd ?

Wat ik dus al eerder voorstelde: probeer het en je weet het. Durf je dat niet aan doe het dan vooral niet.
Veel succes!

hallo nee de tweede schijf word niet gewist zolang jij dat met de instalatie niet aangeeft . en foto s ect blijven dan ook gewoon bestaan , maar....... zo als ed w aangaf , is het bij zulke operaties , en daar bedoel ik bv ook windows schoon instaleren of linux instaleren om je windows te vervangen ect mee .
ER KAN ALTIJD IETS MIS GAAN  . daarom voordat je aan zulke ingrepen gaat beginnen is het wel slim om een backup te maken van je belangrijken documenten en fotos ect . 

het is altijd beter om een backup te hebben van belangrijken documenten zeker als het om fotos ect gaat , ik snap dat het duur kan zijn om een extra  hd of ssd te hebben van een tb maar  als ze zo belangrijk zijn zou ik het daar wel voor over hebben , fotos ect kan je ook makkelijk in de cloud opslaan ,

heb je daar geen genoeg ruimte dan blijft er niets over dan wel een extra schijf te kopen . 

Nu weet ik nog steeds niet of Chrome OS Flex mijn tweede schijf nog zal herkennen en niet.

Chrome OS Flex geinstaleerd. Had ik al tien jaar eerder moeten doen wat een plezier zeg. Geen ingewikkelde programmas, foute updates, misserie Windows, enzovoorts. Kan het iedereen aanraden ook al is het begin een beetje zoeken maar alles wijst zichzelf uit. Geen viruw maleware en andere stomme zaken die ik in het oog moet houden. Paar insellingen en alles onder controle. Wat de schijven betreft, éérste schijf ssd herkent OS niet dus staat alles op mijn 950 GB schijf. Plaats genoeg nu. Beetje jammer snelle ssd niet ondersteunt word maar ben er 100% tevreden over. Aan alle twijfelaars zou ik zeggen doen als je geen grote foto of video bewerkingen wil doen dan is Chrome OS Flex ideaal. Geen geknoei meer alle dagen zijn zo simpel nu. Dit komt van een tevreden Chrome OS Flex gebruiker. O jaa eindeloos updates en geen uitsluiting windows 11 of stoppen in 2025 windows 10.

Reageer