QR4Office uitschakelen?

Vragensteller: 
JD2
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
windows 10
Toelichting op vraag: 

In een 'onbewaakt' ogenblik is bij mij QR4Office (bedoeld voor het aanmaken van QR-codes in Office) geinstalleerd. Ik heb eigenlijk helemaal geen behoefte aan het maken van QR-codes, maar ik krijg nu bij het opstarten van een bepaalde map steeds een melding van/over deze toepassing.
Vraag: hoe kan ik deze toepassing eenvoudig uitschakelen cq verwijderen?
NB: op internet alleen als oplossing gevonden om alle tabbladen uit de betreffende map over te hevelen naar een nieuw te maken map, maar dat is nogal omslachtig in mijn geval).

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Ik gebruik zelf geen MS Office/365, maar net zoals je een add-in (of add-on) in een MS Office programma kunt toevoegen, kun je hem ook weer verwijderen. Verwijderen lijkt mij de beste oplossing voor jouw probleem. Zie onderstaande link en scroll dan op de webpagina naar het tussenkopje 'Uninstalling an Add-in. https://www.xelplus.com/f...

Tja, Willem, zo zou het moeten kunnen, maar ik heb kennelijk een oudere Office-versie (2016), waarin het niet zo werkt. Ik heb daarin nl. geen vakje Invoegtoepassingen in het lint, wel in de balk erboven (naast Start, Illustraties etc.), maar als ik daarop klik staat daarin geen QR4Office, en kan ik die daar dus ook niet verwijderen ....

ter aanvulling nog: deze QR4Office heb ik (althans tot nu toe) in slechts één, wel veel gebruikt en uitgebreid Excel-bestand, met diverse macro's. In andere mijn excel-bestanden komt in de balk bovenaan het item Invoegtoepassingen niet voor.
Via Bestand/Opties/Invoegtoepassingen wordt QR4Office ook niet vermeld, vreemd .....

ik heb ten einde raad toch maar een poging gedaan om alle tabbladen en macro's te kopiëren naar een nieuw bestand. Afgezien wat problemen bij de macro's is dat gelukt en krijg ik bij het opstarten van dat nieuwe bestand geen QR4Office meer te zien (en ook niet item Invoegtoepassingen in de balk.
Maar ....
Nu krijg ik bij het opstarten van dat nieuwe bestand steeds de melding dat externe koppelingen mogelijk overig zijn, en moet ik kiezen tussen bijwerken of niet bijwerken. Kortom, ik ben het ene irritante probleem(pje) overgegaan naar een ander evenzo irritant probleem(je).
Dus nieuwe vraag: hoe kom ik van die nieuwe melding af, en hoe vind ik die externe koppelingen .....

met de nodige moeite heb ik toch zelf de oplossing gevonden. Via Gegevens/Query's en verbindingen krijg je bestaande koppelingen in een werkmap te zien. Door op zo'n koppeling te klikken kun je deze daar desgewenst verbreken. In mijn geval bleek er na het kopieëren van de tabbladen en macro's ook een koppeling naar de oorspronkelijke werkmap te zijn gemaakt. Door deze te verbreken is de melding bij het opstarten nu ook verdwenen.
Blijft toch vreemd dat ik die QR4Office add-in niet rechtstreeks kon verwijderen.

Reageer