MKVToolNix samenvoegen video

Vragensteller: 
Tim smits
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

Bij het samenvoegen van meerdere mp4 files geeft enkel de eerste file een beeld bij het afspelen , de overige heb ik enkel audio en ondertitels. Werkt bij sommige mp4 files correct maar de laatste geven enkel beeld bij de eerste video. Zijn alle mp4 files en audio is bij alle ook dezelfde. Iemand gekend met dit probleem.
Indien iemand nog een ander programma kent om mp4 files samen te voegen zo ook altijd helpen.
Alvast bedankt

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

mkvtoolnix heb ik geen ervaring mee. Als de mp4's allemaal dezelfde indeling hebben kun je avidemux nemen, lossless en dus secondenwerk.

Bedankt gaan we testen

Het schijnt geen algemeen voorkomend probleem te zijn, dus is het aannemelijk dat er iets fout is gegaan bij de installatie op jouw computer.
Verwijder daarom met een uninstaller zoals Revo uninstaller of Geek uninstaller het progamma en installeer het opnieuw. Er is trouwens gisteren een nieuwe update uitgekomen van Mkvtoolnix. Kans dat zo je probleem opgelost is.

Bedankt , ga de update zeker installeren. Verwijderen en opnieuw installeren had ik reeds gedaan maar dat hielp niet. Wat wel opvalt is dat een van de bestanden die ik wil samanvoegen een resolutie heeft van 1920x800 en de rest 1920x1080. Het aanpassen van de resolutie van dit ene bestand naar hetzelfde als de andere had ook geen effect. Weet iemand nog een ander programma waar je mp4 of mkv files kunt samenvoegen , in geval het toch niet moest werken.

Probleem blijft zich voordoen ondanks de update van mkvtoolnix. Kan nog steeds de bestanden niet samenvoegen ondanks dat dat de resolutie allemaal dezelfde is. Eerste 5 bestanden gingen zonder problemen maar de overige 5 blijken maar geen beeld te willen geven vanaf het 2de bestand. Heb hetzelfde ook eens geprobeerd met Avidemux maar bier hetzelfde probleem. Vermoed dat het probleem in de bestanden zelf zit aangezien 2 programmas hetzelfde probleem geven , alleen raar dat de eerste 5 bestanden van een totaal van 10 wel gingen.
Heeft iemand nog een goed gratis programma om mp4 of mkv bestanden samen te voegen of een oploqsing voor dit probleem zodat dit alsnog via mkvtoolnix kan gedaan worden .(gebruik windows 10 en mkvtoolnix is de meest recente versie)

Deel van het probleem blijkt aan de resolutie te liggen . Alle bestanden hebben een resolutie van 1920x800. Echter is er 1 bestand met een resolutie van 1920x1080, is er een mogelijkheid om dat ene bestand ook in dezelfde resolutie (1920×800) te krijgen zonder dat het beeld uitgerokken is , dus gewoon boven en onder knippen veronderstel ik in het beeld of heb je daar al professionele software voor nodig.

Reageer