Wat is het voordeel om een mailprogramma als Thunderbird te gebruiken ipv Gmail of Outlook?

Vragensteller: 
Siepel
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 11
Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Dat "voordeel" is voor iedereen erg persoonlijk. De beste manier om jouw voorkeur te bepalen is om Thunderbird te installeren en een maandje of 2/3 uit te proberen.Altijd beter dan op meningen van anderen af te gaan want jouw persoonlijke voorkeuren zijn natuurlijk niet hetzelfe als van iemand anders. Ik gebruik al jaren met veel plezier (en gemak) Thunderbird.

Thunderbird is (voor mij) véél handiger in gebruik dan de webmail van Proximus.
Ik kan enkel aanraden om eens te testen

afbeelding van Léon

Mijns inziens heeft Thunderbird geen enkel voordeel: ik gebruik al 17 jaar Yahoo! webmail.

Overal probleemloos inloggen.

afbeelding van Postbus

Het nadeel van webmail is, dat je apart moet inloggen. Met Thunderbird kun je meerdere e-mail accounts simpel laten controleren op nieuwe e-mails en je kunt Thunderbird automatisch laten opstarten met elke opstart van je computer, waardoor je snel weet, of er nieuwe e-mails zijn. En je kunt Thunderbird zodanig instellen, dat bijvoorbeeld elke 10 minuten automatisch wordt gekeken, of er nieuwe e-mails zijn.

afbeelding van Léon

Hallo Postbus,

Als je thuis bent hoef je niet steeds opnieuw in te loggen. En je kunt het Postvak In vastpinnen in de browser. En andere e-mail adressen toevoegen.

afbeelding van Albert

Ik gebruik Thunderbird omdat ik meerdere outlook, gmail en .NL mailadressen gebruik en dat kan allemaal tegelijk binnen Thunderbird.
De (lerende) spamfilter zorgt ervoor dat ik vrijwel geen onzin mails krijg op mijn telefoon omdat die meteen binnen Thunderbird in een andere map gezet worden.
Mijn agenda loopt synchroom met mijn Android telefoon. 

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Zoals je ziet/leest @Siepel heeft iedereen zo zijn eigen voorkeuren of redenen. Dus, zoals ik al eerder meldde, gewoon zelf uitproberen.

afbeelding van Léon

Hier sluit ik mij bij aan!

afbeelding van Postbus

Als je ingelogd blijft staan op Gmail of Outlook/Hotmail, dan kunnen deze providers prima een profiel c.q. fingerprint van je maken, want ze kunnen dan alles zien, wat je doet op internet. Profielen en fingerprints kunnen ze verkopen en je krijgt afgestemde advertenties en afgestemde hits bij het gebruik van hun zoekmachines. Dus trek je conclusies maar.

Ik heb als opvatting, dat je automatisering het beste ook kunt automatiseren, dus niet ingelogd blijven staan bij diverse providers, maar Thunderbird automatisch zijn werk laten doen. Gemak dient de mens!

afbeelding van Léon

Sinds ik een computer heb (2011), heb ik vrijwel nooit een advertentie gezien: altijd adblockers en privacy-vriendelijk zoeken. Ook een webmail adblocker.

Mijn profiel zal hun waarschijnlijk weinig opleveren.

Bedankt voor het meedenken. Ik heb Thunderbird eerder geprobeerd. Vond het geen succes. Verschillende labels in Gmail vond ik in Thunderbird niet terug. Ik blijf voorlopig (?) Gmail gebruiken. Zie vooralsnog geen meerwaarde.

Raar, heb net ff een testlabel aangemaakt in gmail en die komt gewoon als map terug in Thunderbird

afbeelding van Albert

Net een test gedaan met het aanmaken en verwijderen  van mappen en submappen in Thunderbird, deze komen keurig in Gmail als labels en kunnen ook in beide richtingen aangemaakt en verwijderd worden.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Reageer