Firefox: Ctrl+D werkt niet meer?

Vragensteller: 
JD2
Windows
Toelichting op vraag: 

Sinds enige tijd werkt bij mij het opslaan van bladwijzers (via ctrl + d) op meerdere laptops niet meer. Het menu met de gegevens van de site die ik zo wil toevoegen aan mijn favorieten verschijnt wel (zo kan ik wel kiezen waar het opgeslagen moet worden), maar na het aanklikken van de knop Opslaan wordt er niets opgeslagen .....
Is dit een bekend probleem?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

afbeelding van redactie

Hier werkt in Firefox bladwijzer opslaan via ctrl + d (of ster in de adresbalk) nog wel op Windows 11. Sla je ze op de Bladwijzerwerkbalk op?

Gebruik je misschien bepaalde extensies?

Ik gebruik windows 10. Ik gebruik de Bladwijzerwerkbalk niet.
Met ctrl + d verschijnt bij mij een menuvenster 'Bladwijzer toevoegen' (biedt de mogelijkheid om de naam en de gewenste lokatie voor de bladwijzer aan te passen), en met het sterretje 'Bladwijzer bewerken', verder zien ze er, althans ogenschijnlijk, hetzelfde uit en geven ook beide niet het gewenste resultaat.
Ik heb alle extensies tijdelijk uitgeschakeld gehad en Ff daarna opnieuwe opgestart, maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat.

Het ziet er naar uit dat ik het probleem opgelost heb. Op één laptop werkte zonder aanwijsbare reden ctrl + d gewoon weer goed. Bij verder zoeken en proberen op de andere laptop kwam ik er via 'Bladwijzers doorzoeken' achter dat de nieuw aangemaakte bladwijzers wel degelijk aanwezig waren, alleen kon ik ze niet niet zelf opzoeken en stonden ze dus niet op de plaats waar ik ze verwachtte. Door verder zoeken zag dat er bij mij aan de linkerkant van het scherm 2 Personal Toolbar Folders, met ongeveer dezelfde inhoud, aanwezig waren. De nieuwe aangemaakte bladwijzers bleken in de 2e Folder terecht zijn gekomen. Na verwijderen van die eerste Folder werkt ctrl + d ineens wel weer goed!
Ondertussen had ik via ctrl+shift+ O al een reservekopie gemaakt, deze heeft de extensie .sjon. ik ben er echter nog niet achter gekomen hoe die reservekopie weer terug te plaatsen. Hoewel gezien het bovenstaande op dit moment voor mij niet zo relevant, toch de vraag hoe dat werkt?
Overigens bedankt voor het meedenken, het stimuleert het zelf ook verder zoeken.

Bij mij werkt het onder Windows 10 zonder problemen.

Reageer