Windows 11

Vragensteller: 
Ben
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

als ik windows 11 wil installeren krijg ik de melding windows 11 kan niet controleren of het geïnstalleerd kan worden probeer het opnieuw

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Dan is waarschijnlijk je systeem niet geschikt voor Windows 11. Je kan het via Rufus proberen.

@ Ben ; deze even draaien in je windows 10 en je krijgt hoop info waarom wel of niet windows 11 geinstalled kan worden...
----> https://www.gratissoftwar...

(als alleen CPU/ TPM en Secureboot de oorzaken zijn dan idd met rufus aangepaste windows 11 install stick maken!
Ik denk dat vaak BIOS /MBR tegen UEFI /GPT de hoofdoorzaak is!

Persoonlijk zou ik adviseren; blijf nog lekker ruime 2 jaar op 10... en ik verwacht dat 10 ook daarna wel extended upgrades krijgt... aangezien win 10 nu nog steeds meest gebruikte windows OS is... en 11 nog lang niet!

Vanuit Windows 10 is de bekende Health Check vereist, die dan naar alle waarschijnlijkheid niet geïnstalleerd staat, waardoor deze melding ontstaat.

vorr de upgrade naar windows 11 hoeft de bekende Health Check niet geinstaleerd te zijn , dat doet de instalatie naar windows 11 vanzelf al voor de upgrade .

Bij mij destijds werd deze niet automatisch geïnstalleerd en moest deze vooraf geïnstalleerd worden.
Wellicht is dat aangepast als met de nieuwere versies?

Hoe dan ook het antwoord blijft hetzelfde.
De Health Check dient geïnstalleerd te zijn voordat er een upgrade vanuit 10 naar 11 gerealiseerd kan worden.

nee dat is niet waar , voor de upgrade kan beginnen word het al door windows aangegeven of je de upgrade kan uitvoeren zoals het ook al staat aan gegeven in bij update sectie in de settings .
sterker nog als je windows 11 niet kan draaien word deze niet eens aangeboden .
ook bij een schone instalatie zal de instalatie zelf aan geven of je windows 11 kan instaleren .

Nadat er gecontroleerd is door de health check krijg je pas de melding "geweldig nieuws, uw pc voldoet aan de eisen van Windows 11 en u kunt Windows 11 installeren"
Wat dan pas in de rechter kolom staat bij de Windows update.
Zonder die check krijg (of kreeg) je deze melding niet

Bij een schone installatie vanaf usb omzeil je deze check juist.

bij een schone instalatie word de instalatie afgebroken als de computer niet aan de windows 11 vereisten doet .
die kan alleen maar omzeilt worden door als je in de iso aanpassingen doet of bv door rufus die aanpassingen laat doen .
dus die check word echt wel automatisch gedaan bij een nieuwe instalatie en het zelfde geld ook voor de upgrade naar windows 11 , maar ook bij een upgrade kan je je computer manupileren zodat de indtalatie doorgaat zonder check.

kortom zowel als bij een upgrade en als bij een nieuwe instalatie heb je geen health check nodig dat word vanzelf gedaan door de windows 11 instalatie .

maar het is zeer eenvoudig om een upgrade of een  nieuwe instalatie door te voeren als je toch windows 11 wil instaleren op een computer wilt zetten die niet aan de eisen voldoen .

ook zal je windows 11 niet worden aangeboden bij de updates als je computer niet geschikt is , dus kan je allen maar upgraden door eerst windows 11 iso te downloaden en te bewerken.

Egje,

ik zou het erg prettig vinden als je gewoon de vraagsteller van antwoord gaat voorzien in plaats van andere leden van het forum te voorzien van commentaar, zonder inhoudelijk op het topic te reageren naar de vraagsteller.

Zo houden we het forum gezellig en overzichtelijk voor iedereen, zonder elkaar af te vallen, of onnodig door te discussiëren over een meningsverschil waar niemand iets aan heeft.

bedankt.

ik geef alleen commentaar als leden van het forum fouten antwoorden geven waar de vraagsteller alleen maar verder in de problemen kan komen .

en daar wil ik het bij laten bij dit topic , als mensen niet willen luisteren naar een onderbouwd antwoord , zal de rest me koud laten .

Reageer