Wachtwoordbeheerders voordelen

Vragensteller: 
egje
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

kan iemand mijn het vordeel van een wachtwoordbeheerder uileggen ?

juist omdat je  bij de meeste browsers je wachtwoorden kan opslaan , is dat niet dubbel op ?

Status: 
Vraag is nog niet beantwoord

Reacties

Bij een wachtwoordbeheerder kun je je wachtwoorden in de cloud op laten slaan met bijvoorbeeld Bitwarden. De wachtwoorden die in de browser opgeslagen zijn, worden op je pc opgeslagen. Dus als je gebruik maakt van een andere computer of je telefoon, staan daar geen opgeslagen wachtwoorden op. Met een wachtwoordbeheerder hoef je maar 1 wachtwoord te onthouden.

afbeelding van redactie

De meeste browsers (Firefox, Chrome etc.) hebben tegenwoordig wel de mogelijkheid om wachtwoorden en andere gegevens te synchroniseren tussen verschillende apparaten. Dus dat voordeel valt weg.

dat is niet waar, ik werk met edge op pc laptop en telefoon alle wachtwoorden zijn daar gewoon opgeslagen en die kan ik op ieder moment oproepen .

daarom mijn vraag wat is de meerwaarden van een wachtwoordbeheerder ?

afbeelding van redactie

Daar geeft het genoemde artikel van bert hieronder wel een reden voor: de beveiliging zou beter zijn met aparte wachtwoordbeheerders (hoewel die ook gehackt kunnen worden, zoals het incident van LastPass laatst duidelijk maakte).

Als ik dit artikel lees op www.security.nl genaamd: Sla wachtwoorden niet op in browser maar gebruik een wachtwoordmanager van de Belgische beveiligingsexpert en Internet Storm Center-handler Xavier Mertens lijkt mij het antwoord van de redactie niet juist!! https://www.security.nl/p...

afbeelding van redactie

Als je goed leest zie je dat wij niks zeggen over de (on)veiligheid van wachtwoorden in je browser opslaan. Maar we reageren alleen op het punt dat wachtwoorden in je browser alleen lokaal zouden worden opgeslagen en niet op meerdere apparaten gedeeld kunnen worden. Dat is niet zo: ook in je browser kun je wachtwoorden synchroniseren met meerdere apparaten. Of het veilig genoeg is doen we geen uitspraak over.

tot nu toe helemaal mee eens , daarom zie ik geen meer waarden in een extra programma , wat ook mijn vraag was .

dus nog een keer , heeft zo n programma iets wat ik nog net weet of  blijf ik bij het opslaan ven mijn ww op edge ?

Reageer