Windows 10 home fabrieksinstellingen

Vragensteller: 
Hub
Windows
Versie van je besturingssysteem: 
Windows 10
Toelichting op vraag: 

hallo ik heb een laptop van 8 jaar oud (merk acer Aspire E17 )deze draait op windows 10 home, vanuit de fabriek zat er windows 8.1 op. Nu is mijn vraag ik wil mijn laptop terug zetten naar fabrieksinstellingen blijft dan windows 10 erop of gaat hij terug naar windows 8.1 ?

Status: 
Vraag is beantwoord

Reacties

Hi Hub, als je je pc/laptop terugzet naar de fabrieksindstellingen, dan wordt Windows 8.1 in het hele proces opnieuw geïnstalleerd. Zorg er voor alle zekerheid voor, dat je de productsleutel en/of OEM sleutel van Windows 8.1 installatie hebt. Voor een eventuele installatie van Windows 10/11. Dat kan bijvoorbeeld met ShowKeyPlus (o.a. in de Microsoft Store). Als je ook Windows 8.1 wilt verwijderen (dat wordt immers niet meer ondersteund), dan kun je het met een partitiebeheerder verwijderen.

Dat hangt er van af: sommige laptops hebben een recovery partitie. Start je dan vanuit het Bios dan kan je deze partitie gebruiken om naar 8.1 terug te gaan.
Kies je echter vanuit Windows 10 de optie om de laptop naar fabrieksinstellingen terug te zetten, dan blijft gewoon Windows 10 er op staan.

Hallo bedankt voor de snelle reacties, het is al gelukt heb nu nog steeds Windows 10 op de laptop staan. Nu gaan kijken hoe ik deze weer ingesteld krijg naar mijn voorkeur, thnx Hub

Graag gedaan! Fijn dat het gelukt is.

Reageer