Windows 12 komt toch niet in 2024, jammer?

Volgens Windows Latest zal Windows 12 dit jaar nog niet verschijnen. De opvolger van Windows 11 blijft nog wel in de pijplijn voor 2025 of later, maar in 2024 komt gewoon Windows 11 24H2 uit. Eerdere geruchten die zich baseerden op chipmaker Qualcomm leken te wijzen op een uitgave van Windows 12 dit jaar, maar het lijkt er nu sterk op dat Windows 11 24H2 de volgende grote release is. Met veel aandacht voor AI natuurlijk.

Onze vraag is:

Vind jij het jammer dat Windows 12 dit jaar nog niet uitkomt?

En in de reacties horen we graag wat jij graag zou zien in Windows 12

Reacties

Het is wel heel aardig, die vernieuwingen van Microsoft, maar het geeft te denken over al die apparatuur die nog best wel goed is, maar bijna waardeloos is geworden doordat Windows 'te oud' is.
Hetzelfde geldt voor de fabrikanten van drivers. Dat wordt vaak alleen geschreven voor een bepaalde versie Windows - and that's it... Zo kan ik m'n nog best wel goede en snelle ASUS TP500 opzij schuiven omdat Microsoft geen Windows 11 ondersteunt én de driver fabrikant Mediatek met sommige drivers niet verder gekomen is dan XP/Win7.

Het wordt tijd voor een Windows-lite....

Een half miljard Windows 10 gebruikers kunnen vanwege systeemeisen niet updaten naar Windows 11.
Daar komen straks nog een half miljard Windows 11 gebruikers bij die niet kunnen updaten naar Windows 12. Microsoft prijst zichzelf uit de markt. Gelukkig hebben we Linux. om ons uit de brand te helpen.

Geef windos XP maar terug was stabiel

Ik werk nog steeds (stand alone) met een Windows XP PC van Packard Bell uit 2004.
Nog nooit een technische storing gehad noch een crash met het besturingssysteem XP.
Vroeger was alles beter, echt waar.

Microsoft is Windows volledig om zeep aan het maken door allerlei systeemeisen in te voeren die voor niets nodig zijn.Ik blijf bij Windows 10.Ook na oktober 2025. Ik vraag mij trouwens af wat al die radiostations gaan doen die Windows nodig hebben om hun automatisering systemen te laten draaien.

Geef mij maar windows 3.11

De naam die een update meekrijgt interesseert me niet. Ik begrijp en vind het prima dat ze met alle ontwikkelingen regelmatig updates uitbrengen. Dat je een keer minimaal 16GB geheugen moet hebben lijkt me ook logisch, AI-toepassingen hebben nu eenmaal meer geheugen nodig.

Dit wordt een "leuke" update. Naast onderstaande zijn de geruchten ook dat je minimaal 16 Gb RAM moet hebben om 24H2 te laten draaien. Als niet in deze versie danwel in Windows 12.

"Microsoft introduceert een nieuwe hardwarevereiste in Windows 11 versie 24H2 die voorkomt dat systemen die het besturingssysteem niet ondersteunen, opstarten.
Wat dit verontrustender maakt dan de algemene hardwarevereisten van Windows 11, die kunnen worden omzeild, is dat deze specifieke vereiste niet kan worden omzeild.

Als de CPU geen POPCNT ondersteunt, wordt de Windows 11 versie 24H2 niet opgestart. Voor de instructie zijn een verwerkers vereist die SSE4.2 of SSE4a ondersteunt".

afbeelding van PatjeRedfan

Als ze die 16 Gb ram durven gebruiken dan gaan er pas weer velen uit de boot vallen en zelfs nog met sommige nieuwe modellen waar ik weet dat je er niet meer dan 12 Gb mag insteken (Lenovo)

"Als de CPU geen POPCNT ondersteunt, wordt de Windows 11 versie 24H2 niet opgestart."
En laten nu alle cpu's die jonger zijn dan een jaar of 15 dit wel ondersteunen. Je computer valt dus in de categorie "antiek" als Windows 11 versie 24H2 niet opstart. Grote kans trouwens dat die computer met zo'n oude processor 32bits is en überhaupt geen Windows 11 kan draaien, van welke versie dan ook.

Ik ga nog even wachten op Windows 13 lol

Eigenlijk maakt  het  het niet zoveel uit  ben  super  tevreden met  Windows 11

Dick Westerman

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wit_rusland