Windows 10 1909 komt in september, is gericht op stabiliteit

Eindelijk heeft Microsoft meer details bekendgemaakt over de volgende onderdelenupdate voor Windows 10 met codenaam 19H2 (tweede helft van het jaar). Deze onderdelenupdate moet al in september verschijnen (meestal is het oktober) en zal minder nieuwe functies krijgen. Als de benaming voortgezet wordt zal deze versie uiteindelijk als nummer 1909 krijgen.

De focus ligt bij 19H2 of 1909, in overeenstemming met eerdere geruchten, dus op stabiliteit in plaats van vernieuwing. Microsoft zegt daarover:

The next feature update for Windows 10 (known in the Windows Insider Program as 19H2) will be a scoped set of features for select performance improvements, enterprise features and quality enhancements.

Dus prestatieverbeteringen, kwaliteitsverbeteringen en enkele nieuwe functies voor ondernemingen. Een grote onderhoudsupdate.

Ook nieuw is dat - voor gebruikers van Windows 10 versie 1903 - de upgrade net zoals bij een maandelijkse update zal verlopen: veel sneller en met maar een keer herstarten. Als je van een versie eerder komt (1809 of 1803) dan zul je nog wel het langdurigere upgradeproces moet doorlopen.

Sinds juni 2019 kun je ervoor kiezen om onderdelenupdates over te slaan, dus je zou kunnen wachten tot Windows 10 versie 2003 in april 2020 verschijnt (of hoe de volgende upgrade ook mag gaan heten).

Deel dit artikel: 

Reacties

"Dus prestatieverbeteringen, kwaliteitsverbeteringen en enkele nieuwe functies voor ondernemingen. Een grote onderhoudsupdate "

Als dat idd die halfjaarlijkse updates zouden inhouden heb ik er vrede mee...

Helaas is het vaak nog meer onnodige zooi die je weer via allerlei trucen moet verwijderen/uitschakelen ....

He 'Anoniem' - Waarom is het nodig zo respectloos om te gaan met mede-schrijvers; niet nodig en jammer; ook lelijk om te lezen, vond ik...
Ik citeer je bericht/
"Anoniem

04 juli 2019 - 13:07

Hij wil aandacht en vindt zijn eigen keuze tegen beter weten in beter... Vanuit een gevoel van onzekerheid blijf je herhalen dat jouw keuze beter is, net zo lang dat je het zelf geloofd..... Linux-loser."

Nou, ik kijk er nu al naar uit........
Wordt er echt zo moe van, iedere keer die achterlijk grote updates en de uren die er weer in gaan zitten.
Zeker als je binnen het bedrijf meer dan 80 laptop's hebt.

Waarom kijk je daar naar uit ? Je hebt je Linux toch al.

Hij wil aandacht en vindt zijn eigen keuze tegen beter weten in beter... Vanuit een gevoel van onzekerheid blijf je herhalen dat jouw keuze beter is, net zo lang dat je het zelf geloofd..... Linux-loser.

Ik heb toch niet aangegeven, dat Linux veel beter is dan Windows?
Ik heb alleen aangegeven (sarcastisch) dat ik er al naar uit kijk.
Blijft een feit, dat het updaten gewoon bagger in elkaar zit en dat het heel veel tijd kost. Zakelijk moet ik hier namelijk wel mee werken.

En waarom nu weer een Linux Loser? Jôh, prima dat je met Windows verder wil blijven werken (of MACOS). Zal mij aan mijn reet oxideren.
Ik heb alleen ervaren dat sinds ik met Linux werk ik gewoon helemaal geen gezeik meer heb gehad en daar dus heel blij mee ben.
En ja, het vraagt je soms om iets meer uit te zoeken, omdat het niet allemaal kant en klaar wordt aangeboden zoals bij Windows of MAC.
Maar ik begrijp ook, dat er mensen zijn, die daar niet kundig in zijn en bij Windows willen blijven.
Maar als je echt gaat kijken wat je nu doet met Windows.... Beetje office en internet? Dat kun je op veel meer systemen zonder telemetrie.
O ja waar draait Google server ook alweer op?.......

Ben heel benieuwd hoe die er uit gaat zien, maar ook wanneer die Edge nu eens een keertje klaar is. Zit maar te wachten. Nog maar even geduld proberen te betrachten. Gelukkig zijn er nog veel andere goede browsers.

Wist je dat je voor Windows 10 nu al de Canaryversie van de nieuwe Microsoft Edge kunt downloaden? Ik zelf vind het een grote verbetering ten opzichte van de huidige.
Hij lijkt veel op Chrome. Nadeel, deze insiderversie moet vrijwel dagelijks geupdate worden.

Edge bèta voor Windows 10, 8.1 en 7 en macOS:
https://www.gratissoftwar...

Ik gebruik altijd zo snel mogelijk de laatste versie, nu ik 1903 heb ben ik blij dat de volgende versie sneller zal installeren.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
_uid-korea