Deze handige functies krijgt WhatsApp: emoji-reacties en community's

Moederbedrijf Meta (Facebook) heeft gisteren diverse nieuwe functies aangekondigd die WhatsApp de komende tijd krijgt. Emoji-reacties en community's zijn de interessantste.

Emoji-reacties

Als eerste komen er 'emoji-reacties' in WhatsApp. In plaats van losse antwoorden van iedereen op een vraag in een appgroep ('OK', 'goed', 'ik kan') kun je nu direct met een emoji (duimpje, smiley) een reactie op een vraag of berichtje geven. Zo krijg je niet twintig losse berichten/antwoorden onder elkaar maar de emoji's direct onder het betreffende berichtje/vraag (zie afbeelding hieronder).


Nieuwe functies WhatsApp (klik voor groter)

Verder kun je straks:

  • met 32 personen een audiogesprek voeren
  • bestanden van tot wel 2 GB delen met anderen
  • in appgroepen kunnen beheerders berichten verwijderen van deelnemers (tot nu toe konden alleen de deelnemers dat zelf doen)

Community's

Bovenstaande functies worden 'de komende weken' uitgerold. Daarna volgen later dit jaar 'community's'.

Een community ('gemeenschap') bestaat uit meerdere appgroepen. Als een school voor elke klas een losse appgroep heeft dan kunnen deze allemaal aan één community worden toegevoegd. Beheerders kunnen vervolgens in één keer aan de hele community (alle appgroepen) een bericht sturen. Antwoorden op dit bericht kan daarna weer in de afzonderlijke appgroepen.

Zoals Meta zegt:
Om drukte en overbelasting te beperken, kunnen alleen Communitybeheerders berichten verzenden naar alle Communityleden. Dit noemen we de aankondigingsgroep voor de Community. We zullen in eerste instantie Community-aankondigingen voor enkele duizenden gebruikers ondersteunen. Communityleden kunnen chatten in de kleinere groepen die beheerders hebben gemaakt of goedgekeurd.
 

 
Wat vind jij van deze nieuwe aangekondigde functies voor WhatsApp? Laat het weten in de reacties en zeg waarnaar jij uitkijkt!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivoo_kust