VLC media player 3.0.8 fixt lekken en haperen video's

VLC mediaspeler 3.0.8 is uitgebracht. In deze uitgave worden 13 lekken gerepareerd en foutoplossingen doorgevoerd voor problemen, zoals het haperen van bepaalde video's.

De dertien beveiligingslekken die verholpen worden zitten in de demuxers (11) en decoders (2) van de mediaspeler. Het zijn voornamelijk buffer overflows die in het ergste geval kunnen leiden tot overname van het programma.De lekken hebben niks te maken met het vorige maand 'nieuw ontdekte lek' in VLC, dat allang dichtgeplakt bleek te zijn.

Behalve een beveiligingsupdate is VLC 3.0.8 ook een onderhoudsupdate die verschillende problemen oplost. Zo wordt het haperend afspelen van video's met een lage framerate verholpen. Ook worden diverse fouten in het demux-proces gerepareerd. Demuxers splitsen een mediabestand op in een aparte video-, audio- en ondertitel-stroom (demuxing is de korte benaming voor demultiplexing).

Verder is:

  • de weergave van WebVTT ondertitels gefixt
  • het YouTube-script voor streaming bijgewerkt
  • hardwareversnelling voor sommige AMD-drivers gerepareerd (Direct3D11)
  • transcoding verbeterd
  • audio output op macOS en iOS gefixt
  • libmodplug component bijgewerkt

Download VLC media player 3.0.8

Reacties

Na update windows van gisteren is het bij mij niet meer mogelijk om dvd te kijken via VLC, geluid hapert, beeld wordt doorzichtig wit en daar blijft het op staan. De app afsluiten is een ellende, alles loopt vast en heb het nu 3x geprobeerd en 3x duurde het een kwartier voordat ik eindelijk weer verder kon. Verder werkt alles goed. Nog ideeën voor een werkend programma. Ik heb een externe dvd speler dus ik weet niet of dat er mee te maken heeft dat het bij mij niet werkt?

helaas geen streaming meer naar TV SINDS UPDATE NAAR VLC 3.08, WEL de titel in beeld maar film niet , oorzaak weet ik niet maar ook de update van windows 10 zal er iets mee te maken hebben, via android telefoon werkt het wel, dus wie weet er een oplossing

Helaas werkt vlc niet juist meer onder windows10 update 1903 omdat geen beeld zichtbaar is wel geluid.

De laatste update is juist een ellende omdat films afspelen niet gaat beeld blijft zwart!!!!
Met super dvd programma totaal geen problemen met afspelen .

Zou mooi zijn als de ondertiteling eindelijk werkt met chromecast..

Ik ga straks de update instaleren, bij mij kon VLC het precies niet meer aan om verschillende liedjes achter elkaar te blijven spelen, viel na drie tot vier nummers telkens uit

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nederlan_