Ubuntu 20.04 LTS Focal Fossa verschijnt 23 april

Update 23 april

Ubuntu 20.04 is de eerste LTS versie met nieuw uiterlijk

Oorspronkelijk bericht:

Van Linux besturingssysteem Ubuntu is de laatste bèta verschenen van versie 20.04 LTS. Deze tweejaarlijkse 'Long Term Support' uitgave (die 5 jaar updates krijgt) heeft als codenaam 'Focal Fossa' en zal 23 april officieel uitgebracht worden. De laatste testversie kwam afgelopen vrijdag uit en bevat diverse vernieuwingen.

Zo zullen nieuwe versies van de Linux Kernel (het hart van het besturingssysteem) en desktop-omgeving Gnome worden meegeleverd. Gnome is sneller geworden en verbruikt minder CPU. Ook is er een nieuw opstartscherm en een nieuw inlogscherm.

Verder heeft de LTS-versie nu voor het eerst het nieuwe Yaru-thema (dat ten opzichte van versie 19.10 ook nog aanpassingen kent) en kun je kiezen tussen een licht, donker of standaard thema. Ook hebben het systeemmenu en de mappen nieuwe icoontjes gekregen.

Ten slotte worden van diverse apps als Firefox, Thunderbird en LibreOffice nieuwe versies meegeleverd.

Ubuntu 20.04 LTS komt 23 april uit en je kunt gemakkelijk upgraden vanuit Ubuntu zelf als versie 18.04 hebt (dat overigens ook nog drie jaar update krijgt).

Reacties

Ik heb moeite met de nieuwste Ubuntu 20.04
kan helaas maar niet voormekaar krijgen dat VMware wordt geinstaleerd en
de snap en snapd functie werken ook niet voldoende

afbeelding van redactie

Wat gaat er dan fout met het installeren van VMware?

Heb je dit gelezen?
Je kunt ook weer .deb-bestanden installeren (als je ze zelf downloadt) via het Ubuntu Software Centrum. Let er wel op dat als je .deb bestanden downloadt met Firefox je ze dan eerst opslaat op je pc (kies Bestand opslaan in Firefox) en dan pas opent. Dit gaat dan via Software Install/Software Center. Als je gelijk .deb-bestanden vanuit Firefox wilt openen met Software Install of Ubuntu Software dan krijg je een foutmelding. Ook kun je .deb bestanden altijd installeren via de command line.

https://www.gratissoftwar...

Mijn 18.04 versie draait perfect...
Ik zal wel overstappen naar 20.04 maar niet op 23 april.
Een paar maanden later..

De Snap toepassingen functioneren verre van optimaal in de Beta versie. Als dat niet sterk verbeterd of niet alsnog voor de goed presterende Debian pakketten gekozen wordt, dan is bijvoorbeeld Manjaro, of MX Linux een veel betere keus.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ho_garije