Heb je een Android telefoon of een iPhone of...?

We gaan op GratisSoftware.nl weer meer aandacht aan Android en iOS geven en nieuws, tips en downloads voor Android-telefoons en iPhones brengen. Om te peilen waar de meeste interesse voor is vragen we ons het volgende af:

Wat voor smartphone heb jij?

En in de reacties horen we graag welke type of merk smartphone je hebt en waarom!

Deel dit artikel: 

Reacties

Mijn vrouw en ik hebben beiden een iPhone SE 32 GB 2016, waar we een par maanden geleden de accu's hebben laten vervangen. Voor ons nog altijd snel genoeg en geheugen genoeg, terwijl we onze iPhones toch vrij intensief gebruiken. Wij zouden niets anders willen.

Ik heb een oude Motorola E4 met Android 7.1.1. Op zich voldoet hij nog prima, maar wil graag naar een PinePhone Beta Convergence met Manjaro Linux KDE Plasma overstappen.

Tot mijn spijt helaas een Android (van Huawei). Hiervoor had ik een Windows Phone die in alle opzichten superieur was aan Android. Waarom een Huawei, een iets overzichtelijker launcher dan de Android versie. Op de Android zit zoveel ongebruikte apps die je niet kunt verwijderen. En als je al iets verwijdert of uitschakelt dan beginnen de alarm bellen te rinkelen en verschijnen er bangmakers dat het wel een zo zou kunnen zijn dat dan je telefoon niet meer werkt. Eigenlijk zou zo'n Android moeten kunnen werken zonder koppeling met een google mail account.

Ik heb al vijf jaar een Lenovo P2 tot volle tevredenheid. Het enige jammerlijke is dat de lading van de batterij nu nog maar ongeveer 1 dag meegaat ipv 3 in het begin, en dat de interne opslag heel traag is geworden.

Nog steeds ben ik ervan overtuigd dat mijn vaste telefoon voldoende is voor mij, ik zie de meerwaarde niet voor mij.

Spijtig dat Nokia gekocht en daarna verkocht en ontmanteld is.
Fijne toestellen die alles deden wat ze beloofden, inclusief de privacy.
Dat bestaat niet meer nu. Allicht daarom dat de naam afzonderlijk verkocht is en het personeel dat naar de netwerk-werking ging het enige was dat initieel mocht blijven. Als je nu een GSM koopt is het een Android of een Apple. Of een oma-telefoon met SOS-knop.

ik heb enkele weken een Nokia 3.4 werkt goed naar mijn zin zeer handig geen problemen mee

Ik heb al twee jaar een Apple I Phone 5. Nog een ouder type, zo weet ik, maar mijn eisen zijn heel laag, wat dat betreft. Ik gebruik ´m zelden en heb dat ding altijd in mijn zak op standby staan, zodat ik bereikt kan worden. Af en toe bel ik zelf weleens. Normaal gesproken prima, alleen passen bepaalde apps er niet op, zoals die corona melder. De besturing van mijn I Phone 5 zo merkte ik kan dat niet aan. Ik heb in al die tijd nog nooit mijn beltegoed opgewaardeerd, dus voor mij genoeg.

Huawei P30 Pro vanwege de goede camera, daarvoor Samsung S8 en LG G3. Steeds 1 jaar na introductie gekocht. Huawei koste €456 en S8 leverde nog €75 op. Volgende telefoon zal waarschijnlijk een Samsung worden omdat die nu 4 jaar gaat updaten. Apple is voor mij veel te duur voor wat het biedt.

Ik heb een OnePlus Nord, bevalt goed, goede accu. Wel regelmatig updates, maar ik ook nog maar een half jaar oud.

Voor degenen die graag een privacy vriendelijk systeem op hun telefoon willen hebben kunnen eens kijken op https://e.foundation/get-...

Dat systeem werkt maar op een zéér beperkt aantal modellen.

Ik heb een Samsung A51,voor de prima foto´s,paar dagen geleden laatste update gehad.Heb uiteindelijk toch graag een telefoon die kaal is m.b.t.voor geïnstalleerde software.
En dat is wat ik ook doe de volgende ronde,liefst een Linux versie voor NL gebruik.

Samsung Smartphone A20e besteld met 2 jarig abonnement.
Toestel bijbetaling slecht Euro 79,00
Prima telefoon, zeer tevreden over dit model.
Groet, 'n tevreden gebuiker.

oppo A52 coloros 11.1 android 11
deze week update gehad.........

Al jaren een tevreden Samsung gebruiker

Oppo A9 (2020). Goede telefoon. Bijna een jaar oud, blijf hem voorlopig dus nog maar even gebruiken. Nadeel/gevolg (het is maar hoe je het bekijkt) is wel dat ik m'n laptop vrijwel niet meer gebruik. Hooguit 1 of 2 keer in de week.

Ik hen een smartphone met Ubuntu touch.
Hij doet wat hij moet doen.

Heb nog een LG Nexus 5X, toen bewust gekozen, want het was een zogenaamde Google telefoon met een kale Android-versie en snelle updates. Dat bleek achteraf een misser. De laatste update is versie 8.10. Inmiddels is de Nexus 5 jaar oud. Ik ben onderhand wel toe aan een nieuwe, maar zal als belangrijke afweging hebben hoe lang updates gegarandeerd worden. Dus heel wat merken zijn al afgevallen, want in mijn geval is 2 jaar updates dus absurd kort. Ik vraag de redactie dan ook om het updatebeleid van een fabrikant in hun berichten over telefoons prominent te vermelden en dat te laten meewegen in de totale score.

Ik heb een Samsung S9, 2e hands van een goede kennis (met bon) gekocht die geld nodig had anders was hij voor mij te duur geweest.
Mooi ding en een hele goede camera.

Samsung Galaxy J3 2016 met Android 5.1.1 Laatste beveiligingsupdate 1 jan 2018.
Geen coronamelder want die kan pas vanaf Android 6.0
Maar wat zou het, een telefoon is om er mee te bellen te SMS'en te WhatsAppen.
Niet om mee te betalen of te swipen.

samsung A40 . vandaag de laatste update gehad , android 11 beveiligings patch 1 maart 2021.

ik heb ook nog oude Windows Phone..zo jammer dat die niet meer gebruikt kan worden

Ik ben het helemaal met je eens, ik had een Nokia, werkte prima en handig in gebruik.

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
nieuw-zeela_d