Straks nog meer keuze voor andere zoekmachine op Android

Sinds 2019 moet Google op zijn mobiele besturingssysteem Android van de EU een keuzescherm laten zien waarin je je standaard zoekmachine kunt selecteren. Als je geen Google wilt maar Startpage, DuckDuckGo, Yahoo of een andere dan kan dat.

Google voert nu, na 'feedback' van de Europese Commissie, enkele wijzigingen door in dit keuzescherm. Zo hoeven zoekmachines niet meer te betalen om in dit keuzescherm te komen en is het aantal keuzes uitgebreid tot maximaal twaalf. Vijf zoekmachines, waaronder Google, komen aan de hand van hun populariteit bovenaan te staan in het scherm en nog maximaal zeven zijn te bekijken als je naar beneden gaat.

De wijziging gaat per 1 september 2021 in, dus dan krijg je waarschijnlijk opnieuw een keuzescherm voor de standaard zoekmachine op je Android telefoon of tablet te zien.

Onze vraag is:

Wat is jouw standaard zoekmachine op je Android telefoon of tablet?

En in de reacties horen we graag waarom je die zoekmachine hebt!

Deel dit artikel: 

Reacties

Niets mis met Google. Hou het nog maar even zo. Moet wel zeggen dat ik Duck ook een zeer geslaagde zoeker vind. Misschien met iets minder 'comfort' dan bij Google, maar dat is maar een klein ding. Derhalve ook zeker aan te raden.