KB4512488 fixt kritieke lekken in Windows 8.1

Windows 8.1 krijgt sinds oktober 2016 maandelijkse cumulatieve updates die in één bundel met één KB-nummer geleverd worden. KB4512488 is de gebruikelijke maandelijkse beveiligingsupdate voor augustus voor Windows 8.1.

In deze update worden 39 lekken - waarvan 11 kritiek - gerepareerd in de volgende Windows-componenten:
Windows App Platform and Frameworks, Windows Input and Composition, Windows Wireless Networking, Windows Virtualization, Windows Datacenter Networking, Windows Storage and Filesystems, the Microsoft JET Database Engine, Microsoft Scripting Engine, Windows MSXML, Internet Explorer en Windows Server.

Twee zeer ernstige wormgaten

Microsoft waarschuwt dat twee lekken in de Remote Desktop Services zeer ernstig zijn en op afstand zonder tussenkomst van de gebruiker uitgebuit kunnen worden. Het zijn kwetsbaarheden die door zogeheten computerwormen misbruikt kunnen worden. Snel de update binnenhalen wordt dus ten zeerste aangeraden!

In browser Internet Explorer 11 worden nog twee kritieke en twee gewone lekken dichtgeplakt. Microsoft adviseert trouwens om de browser niet meer te gebruiken!

Update voor Flash

Ook krijg je via Windows Update een nieuwe versie van de in Internet Explorer 11 ingebouwde Flash Player geleverd. In Flash 32.0.0.238 worden fouten gerepareerd. Voor andere browsers vind je hier meer informatie.

Ten slotte is er de maandelijkse update voor het Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software, dat je computer gaat controleren op enkele van de ergste actuele bedreigingen (dit is geen vervanging van je virusscanner, maar een aanvulling daarop).

Mocht je problemen ondervinden met deze maandelijkse update voor Windows 8.1 dan horen we dat graag in de reacties hieronder!

Deel dit artikel: 

Reageren

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
spa_je