Dvd ripper Handbrake 1.3 heeft veel verbeteringen

HandBrake is een open source dvd ripper en video conversie software die dvd's en blu-ray omzet in bijvoorbeeld MP4-formaat. Ook kan HandBrake dvd's en videobestanden converteren in formaten die geschikt zijn voor pc, iPad, iPhone, Android, Apple TV, Chromecast, PSP en Xbox.

Handbrake 1.3 is een grote update voor de dvd ripper/video converteerder die dit weekend is uitgebracht. Van de vele verbeteringen zullen we er enkele belichten. Zo worden AV1 en WebM nu ondersteund en is het wachtrij-venster (queue) opnieuw ontworpen. Ook kunnen Ultra HD Blu-ray schijven (zonder kopieer-bescherming) gelezen worden.

Voor ondertitels zijn er diverse verbeteringen, alle compontenten (zoals FFmpeg, libdvdread en libbluray) zijn bijgewerkt naar de laatste versie en er zijn veel vertalingen toegevoegd. De Linux-versie van Handbrake is nu in het Nederlands vertaald, maar de Windows- en Mac-versie helaas nog niet.

De Windows-variant van Handbrake heeft een nieuw Preferences-venster en een donkere modus. Ook wordt het encodeer-proces automatisch gepauzeerd als het batterijniveau van een laptop laag is of de schijfruimte te krap.

Handbrake 1.3 is te downloaden voor Windows, Mac en Linux

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
oos_enrijk