Google Chrome 96 fixt 25 lekken en heeft terug/vooruit cache

Google Chrome 96 is vandaag verschenen, zo'n vier weken na versie 95. Op moment van schrijven heeft Google nog helemaal niks bekendgemaakt over nieuwe functies of wijzigingen in Chrome 96. Zelfs hoeveel lekken er dichtgeplakt zijn wordt niet genoemd in de Chrome Releases Blog. We hopen later meer te kunnen melden over Chrome 96.

Update 16 november 2021

Inmiddels heeft Google gemeld dat er 25 lekken dichtgeplakt zijn in Chrome 96.

Snellere navigatie met terug/vooruit cache

Verder laat de roadmap zien dat Chrome 96 gebruik maakt van de cache als je op de pijltjes terug of vooruit klikt om naar de vorige pagina te navigeren. Dit zorgt ervoor dat je sneller naar deze pagina kunt gaan omdat deze niet helemaal opnieuw geladen hoeft te worden maar uit de cache (buffer) van Chrome komt.

Ook zijn zoals gebruikelijk diverse verbeteringen onder de motorkap van Chrome gedaan, fouten opgelost en nieuwe functies voor webontwikkelaars doorgevoerd.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Deel dit artikel: 

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
dui_sland