Chrome 95 heeft zijpaneel en 19 lekken dichtgeplakt

Google Chrome 95 is vanavond uitgebracht, vier weken na versie 94. Googles browser maakt nu namelijk vierwekelijks een versiesprong. Veel nieuwe functies zijn deze keer niet te ontdekken, maar misschien worden de komende dagen nog meer details bekendgemaakt.

Zijvenster met leeslijst en bookmarks

Chip.de heeft ontdekt dat je een flag kunt aanzetten (experimentele functie inschakelen die langzamerhand wordt uitgerold) om een zijpaneel in Chrome 95 te tonen.

1. Plak chrome://flags/#side-panel in de adresbalk en klik enter
2. Zet achter Side panel het uitklapmenuutje van Default op Enabled en herstart Chrome

Nu zie je een knop op de menubalk verschijnen die een zijpaneel/zijvenster opent met je leeslijst en bookmarks:

Ook kun je nu web apps (PWA's) als standaard instellen in Chrome.

Verdere verbeteringen

Verder zijn er in Chrome 95 veel verbeteringen onder de motorkap en voor webontwikkelaars aangebracht. Ook worden 19 lekken dichtgeplakt.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Deel dit artikel: 

Reacties

Die zijpaneel neemt een deel van je scherm weg.
Ik heb het al veel langer veel mooier. Ik klik op bladwijzerbeheer openen. Die verschijnt in een nieuw tab (naast de zoek-openingspagina) in full-screen. Vervolgens klik ik in instellingen om de browser met die opening-tab en bladwijzers-tab te openen.
Als ik in de bladwijzers-tab (die full-screen is) op een bladwijzer klik, wordt die site full-screen geopend. Als ik die site beeindig (op X klik) komt het bladwijzer-overzicht weer full-screen te voorschijn. Als ik iets nieuws wil zoeken, klik ik op de startpagina-tab en ga ik werken met het zoek-venster.
Bij MS-Edge gaat dat precies hetzelfde.
Bij Firefox werk ik ook vanuit het full-screen bladwijzer-overzicht. Maar daar gaat het iets minder handig (het bladwijzer-overzicht kan niet bij het browser opstarten mee-geopend worden, en de home-page/openings-pagina/search-scherm verdwijnt nogal gemakkelijk).

Groeten

Kan natuurlijk aan mij liggen dat ik wat heb zitten klikken zonder er erg in te hebben maar ik had ineens donkere modus in gmail zonder dat ik erom gevraagd had. Wel geinig maar van mij hoefde het niet echt dus heb ik het weer terug gezet wat nog wel wat voeten in de aarde had overigens.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
h_ngarije