Chrome 86 plakt 35 lekken dicht en heeft verbeteringen

Google Chrome 86.0.4240.75 is gisteravond verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 85 naar 86. In Chrome 86 worden 35 beveiligingslekken dichtgeplakt. Verder zijn er kleine vernieuwingen en verbeteringen voor de mobiele versies van Chrome.

Kleine beveiligingsverbeteringen

Chrome 86 heeft een handige nieuwe functie waardoor je gewaarschuwd wordt als je een onveilig formulier invult op een website die zelf wel een beveiligde verbinding heeft. Als je op zo'n site met gemengde inhoud (http en https) bijvoorbeeld je wachtwoord invult dan kan dat verstuurd worden over een onbeveiligde http-verbinding en afgeluisterd worden. Chrome verhindert dit door niet automatisch je opgeslagen wachtwoord in te vullen en een waarschuwing te geven.

Ook is het niet meer mogelijk om iso- en zip-bestanden over een onbeveiligde verbinding te downloaden en krijg je een waarschuwing als je dit doet bij pdf-bestanden.

Verder zie je tegenwoordig een groene update-knop in de werkbalk staan als er een nieuwe versie van Chrome beschikbaar is.

Chrome voor Android en iOS

In de mobiele versies van Chrome voor Android en iOS zitten ook vernieuwingen. Zo kun je Chrome onder iOS 14, dat vorige maand uitkwam, nu al standaardbrowser instellen (ga daarvoor naar de Instellingen-app, zoek Google Chrome en stel Chrome in als standaard).

In Android en iOS wordt gewaarschuwd als je wachtwoorden gecompromitteerd zijn (gestolen uit een database) en is de safe browsing verbeterd. Onder iOS kun je in de volgende versie van Chrome met Face ID of Touch ID je wachtwoorden beveiligen.

Ten slotte zijn er in Chrome 86 vooral verbeteringen onder de motorkap en voor webontwikkelaars aangebracht. Ook worden 35 beveiligingslekken dichtgeplakt, waarvan één kritiek is.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
frank_ijk