Google Chrome 111 repareert veertig lekken

Google Chrome 111 is de vierwekelijkse grotere uitgave van Googles browser. In deze versie worden voornamelijk lekken dichtgeplakt en onder de motorkap wijzigingen doorgevoerd.

Veertig lekken gerepareerd

Google Chrome 111 is een beveiligingsupdate waarin 40 lekken worden dichtgeplakt. Voor gebruikers zijn er verder weinig zichtbare nieuwe functies te melden. Onder de motorkap zijn voor webontwikkelaars wel diverse vernieuwingen doorgevoerd, zoals verbeteringen aan CSS en de picture-in-picture API.

HowToGeek meldt dat er een nieuwe knop voor de downloadbeheerder zou zijn op de werkbalk bovenaan in plaats van downloads die in een balk onderaan het browser-scherm staan. Wij hebben deze Downloadbeheer-knop echter nog niet kunnen ontdekken. Misschien een nieuwe functie die langzamerhand wordt uitgerold.

Ons viel nu wel op dat er een Google-icoontje aan het einde van de adresbalk zit waarmee je Google zoeken in een zijvenster kan openen. Maar deze functie zat er vast al eerder. Als je een andere zoekmachine instelt dan Google, dan verschijnt het zoekicoontje niet in de adresbalk...

Chrome 111 wordt komende dagen uitgerold voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt zelf bijwerken naar de laatste versie onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Het precieze versienummer van Chrome kan variëren: 111.0.5563.64/65 (Windows) of 111.0.5563.64 (Mac en Linux).

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
neder_and