Google Chrome 103 is iets sneller en fixt lekken

Google Chrome 103 is de nieuwe vierwekelijkse versie van Googles browser. In deze uitgave worden lekken dichtgeplakt en zitten verbeteringen.

Lekken dichtgeplakt

Google Chrome 103 is in de eerste instantie een beveligingsupdate die veertien lekken dichtplakt. Een daarvan is een kritiek lek.

Verder verloopt het prefetchen (van tevoren laden) van websites wat sneller door enkele optimalisties. Hierdoor krijg je webpagina's net iets sneller te zien als je op een link klikt.

Omdat Chrome - net als Firefox - inmiddels elke vier weken het versienummer ophoogt (deze keer van 102 naar 103) zijn er minder grote nieuwe functies te melden, maar meer kleine verbeteringen.

Zo kunnen web apps in Chrome 103 gebruikmaken van lokale lettertypen (op je pc dus). En worden voor de veiligheid externe protocollen geblokkeerd in iFrames in de sandbox.

Verder worden zoals gebruikelijk onder de motorkap en voor website-ontwikkelaars veel verbeteringen doorgevoerd en nieuwe mogelijkheden geïntroduceerd. Ten slotte worden foutjes opgelost.

Chrome 103 komt komende dagen beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt zelf bijwerken naar de laatste versie onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ni_uw-zeeland