Firefox 82 zet WebRender aan voor Windows 10 & Mac en is sneller

Firefox 82 is zojuist uitgebracht. Dit is de vierwekelijkse uitgave van Mozilla's browser die het versienummer van 81 naar 82 brengt. Deze maand zitten er snelheidsverbeteringen in Firefox

Firefox 82 heeft betere picture-in-picture en is sneller

In Firefox 82 is picture-in-picture (beeld-in-beeld) video verbeterd. De knop waarmee je picture-in-picture kunt starten is verduidelijkt en heeft een andere positie gekregen. Als je een filmpje bekijkt op internet kun je op de picture-in-picture-knop in Firefox klikken en het filmpje in een los venster verder kijken, terwijl je ondertussen in een ander tabblad kunt verder surfen.

Ook worden video's in Firefox onder Windows die hardware-decoded zijn nu via DirectComposition afgespeeld waardoor minder CPU en GPU gebruikt wordt (wat scheelt in batterijverbruik).

Verder is Firefox 82 op verschillende fronten sneller:

WebRender ingeschakeld voor alle Windows 10-computers en Macs

De grafische weergave motor WebRender (die zorgt voor de weergave van websites) is nu aangezet in Firefox op alle Windows 10-computers en Macs. WebRender maakt meer gebruik van de GPU (graphics processing unit op de grafische kaart) van computers waardoor de CPU (central processing unit) ontlast wordt. Sites kunnen zo sneller worden weergegeven in Firefox.

WebRender voor Windows 10 en macOS is dus overal aangezet. Voor Windows 7 en 8/8.1 en Linux gaat dat in een van de komende uitgaven van Firefox gebeuren.

Ten slotte worden in Firefox 82 nog onder de motorkap en voor website-ontwikkelaars verbeteringen doorgevoerd, foutjes en crashes opgelost en zeven beveiligingslekken dichtgeplakt.

Firefox 82 is een update die te downloaden is voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. In de komende dagen wordt je browser automatisch bijgewerkt. Je kunt ook zelf updaten onder het driestreepjes-menu | Help | Over Firefox.

Ga naar de downloadpagina van Firefox

Reacties

Versie 82.0.1 is verschenen

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
hon_arije