Firefox 108 is efficiënter onder Windows 11 en fixt lekken

Firefox 108 is de gisteren verschenen vierwekelijkse grotere update voor Mozilla's browser. Deze keer met efficiëntie-verbeteringen en dichtgeplakte lekken.

Minder geheugen- en CPU-gebruik onder Windows 11

Firefox 108 voor Windows 11 richt zich op efficiëntie. Mozilla's web browser gebruikt minder geheugen en CPU voor openstaande tabbladen op de achtergrond onder Windows 11. Dit wordt bereikt door de tabbladen op de achtergrond in de efficiency mode te draaien.

Je kunt nu trouwens - onder elk besturingssysteem - de procesbeheerder van Firefox snel openen door de shift esc toetsen in te drukken. Zo krijg je een overzicht van de processen die Firefox draait voor verschillende websites en extensies en zie je welke veel CPU en geheugen gebruiken.

Verder worden in Firefox 108 acht lekken dichtgeplakt. Ten slotte zijn onder de motorkap en voor website-ontwikkelaars enkele optimalisaties doorgevoerd en fouten opgelost. Zo is de frame scheduling verbeterd.

Firefox 108 is een update die te downloaden is voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. In de komende dagen wordt je browser automatisch bijgewerkt. Je kunt ook zelf updaten onder het driestreepjes-menu | Help | Over Firefox.

Firefox 109 staat gepland voor 17 januari 2023.

Ga naar de downloadpagina van Firefox

Reacties

Opvallend  hoe supersnel FF nu opstart.

Dick Westerman

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
frankrij_