Ga jij de CoronaMelder app gebruiken per 1 september?

De Nederlandse overheid is bezig met de ontwikkeling van de CoronaMelder app. Deze kan - geheel anoniem - door middel van bluetooth aangeven of je langer dan tien minuten dicht in de buurt bent geweest bij iemand die (later) Covid-19 blijkt te hebben. Je krijgt dan een waarschuwing dat je mogelijk besmet bent met het coronavirus.

Het proces verloopt geheel anoniem en er worden geen persoons- of locatiegegevens vastgelegd of bewaard. De app produceert elk kwartier een willekeurige, anonieme code en als andere telefoons in de buurt komen (dit wordt door middel van de sterkte van het bluetooth-signaal gemeten) dan worden de codes uitgewisseld en opgeslagen.

Pas als iemand (later) positief getest is op Covid worden de codes via een centrale server vergeleken en kun je een melding krijgen als je lang in de buurt van een besmet persoon bent geweest. Je krijgt nooit te horen wie de besmette persoon was of waar de besmetting heeft plaatsgevonden.

Op deze wijze kun je je eerder laten testen op het Coronavirus en moeten de uitbraken beter onder controle worden gehouden.

De volgende uitleg wordt gegeven over de werking van de CoronaMelder:

 • Jouw app maakt elk kwartier een unieke, willekeurige code aan.
 • Komt iemand die ook de app heeft dicht bij jou in de buurt?
  • Dan ontvangt de app van die persoon jouw willekeurige code en slaat deze op.
  • Andersom slaat jouw app ook de willekeurige code op van deze persoon.
 • Blijkt die persoon later het coronavirus te hebben? Dan kan diegene dit vrijwillig melden in de app, samen met een medewerker van de GGD. De persoonsgegevens en locatie zijn niet bekend bij de app. Je weet dus niet wie de persoon met het coronavirus is of wanneer en waar je die ontmoet hebt.
 • De app van die persoon stuurt dan alle willekeurige codes die het afgelopen 14 dagen heeft uitgezonden naar een centrale server.
 • Jouw app controleert elke dag een paar keer de codes op de centrale server. Als één van die codes hetzelfde is als een code op jouw telefoon, dan geeft de app een melding. De melding betekent dat je in de afgelopen dagen langere tijd dicht bij iemand in de buurt geweest bent met het coronavirus. Lang genoeg om misschien besmet te raken.
 • De persoonsgegevens en locatie zijn niet bekend bij de app. Je weet dus niet wie de persoon met het coronavirus is of wanneer en waar je die ontmoet hebt.
 • De app geeft je advies wat je kunt doen om te voorkomen dat je anderen besmet, zoals familie en vrienden.

En over privacy wordt vermeld:
De app werkt zonder persoonsgegevens of locatiegegevens. Als je telefoon via Bluetooth met andere app gebruikers in de buurt contact maakt is dit via een willekeurige code.

De CoronaMelder app weet dus niet wie je bent en ook niet waar je bent.

Ook als je het coronavirus krijgt en dit via de app meldt, is dit niet aan jouw persoonsgegevens te koppelen en is het gebruik helemaal vrijwillig.

De CoronaMelder-app wordt nu nog getest, maar zal als het goed is per 1 september te downloaden zijn voor telefoons met Android en iOS. De app is niet verplicht.

Onze vraag is:

Ga jij de CoronaMelder app downloaden?

En in de reacties horen we graag waarom wel of waarom niet!

Deel dit artikel: 

Reacties

Ik wil het eigenlijk wel weten of ik corona, maar ook weer niet. Het is een twijfelgeval.

Google wil het ook graag weten. Want zonder Google werkt de corona-app niet. Daarom geen corona-app.

Ik ga de app installeren op mijn reserve smartphone met mijn niet geregistreerde prepaid simkaart. En alleen als ik buiten ben, zet ik mijn bluetooth aan.

Het nieuwe normaal is ABNORMAAL. W.H.O RIVM de Jonge, Rutte en c.s zijn de meest onbetrouwbare instellingen en politici van deze eeuw.

mee eens!!!!

Ik mis de goede argumenten. Het is zo makkelijk om overal tegen te zijn. Je grootouders kennen wellicht nog de (open) TBC golf eind jaren '50. Zij begrijpen dat een virus geen politieke keuze is. Maar gaan jullie met je gezeik maar lekker door met je illegale feestjes, hoor.......

Inderdaad, je hebt meningen gebaseerd op wensen en meningen gebaseerd op argumenten en feiten.

Het is nog makkelijker om als schaapje met de kudde mee te lopen en dan vooral niet zelf op onderzoek uit gaan .
De huidige politiek in meerdere landen maakt misbruik van een virus door mensen onnodig bang te houden met waardeloze mondkapjes en anderhalve meter afstand .
Lees ook deze smeerlapperij eens
https://www.geenstijl.nl/... Merkel wilde 500 miljard, Rutte wilde 0, en we kregen 390 miljard aan weggeefgeld PLUS 360 miljard aan "Alles terug, met rente, echt waar". 750 miljard euro dus.
en
bloedgeld van de belastingbetaler, vermomd als coronasteun maar in werkelijkheid zijn het eurobonds. In Slovakije zijn 28 coronadoden gevallen. Ze vangen €353.571.429,67. PER DODE.

Goede informatiebron ook.... geen stijl.....

Leuke potpourri (in overdrachtelijke zin) van frustraties, angsten,bestaansonzekerheid, jaloezie, appels met peren vergelijken (er is bv. geen COVID-19 dodenpremie, maar soit). Helaas is er veel concurrentie. Zo hebben de FSB trollen op Russian Today (www.rt.com) nog veel leukere alternatieve feiten gezet. Vroeger waren die alleen verkrijgbaar bij de lokale dominee of priester voor hun eigen schaapjes, nu via het internet voor alle type schapen beschikbaar.
Overigens wie bij geenstijl wil kijken, moet hun spionage cookies accepteren. Dat is een geheel stijlloos verdienmodel. Dan nog liever de Corona app ;-)

Voor degene voor wie het allemaal te ingewikkeld wordt: sluit je aan bij de Flat Earth Society (www.tfes.org/).

Ik leest liever berichten van onafhankelijke journalisten dan van journalisten die betaalt worden door de overheid .

GeenStijl haalt zijn inkomsten uit een combinatie van advertenties , leden en donateurs. en word niet betaald door de overheid . Het zelfde geld voor Robert Jensen https://jensen.nl/ deze is ook onafhankelijk van de overheid .
Terwijl de makke NPO schaapjes dag in dag uit gehersenspoeld worden met corona bangmakerij , geeft in de tussen tijd Rutten even 750 miljard euro van de NLse belasting betaler weg aan brussel onder de mom van corona waar NL geen cent van terug gaat zien .
Zo zie je maar , als mensen bang zijn pikken ze alles . Dan zijn ze het makkelijks te manipuleren .
Niet het aantal besmettingen stijgt rap, maar het aantal testen .logisch dat als er meer testen worden uitgevoerd, er ook meer besmettingen worden gemeten. Besmetting is toch iets anders dan doden .

JD , wil je daar verdere over wil discuseieren geeft dan je reactie onder een van deze uitzendingen.
https://www.youtube.com/c... gratissoftware is hier niet het geschikte medium voor.

Anoniem, een beetje zout op een paar van je fragiele slakjes.
* Robert Jensen was vroeger wel eens leuk en is nu slechts doorgedraaid.
* Besmetting betekent voor een deel van de mensen wel degelijk de dood of (verdere) longschade. De geschatte CFR is onze regio zo'n 1.4, de DR zo'n 0.4-0.8. Dat zijn heel veel Nederlanders als adequate preventieve en curatieve geneesmiddelen niet binnenkort beschikbaar komen en COVID-19 pas bij een infectiegraad van ca 60% vanzelf zou verdwijnen. Gemiddeld zouden de dodelijke slachtoffers 17 jaar eerder sterven. Dan zijn 1.190000 - 2.380.000 mensjaren. En dan heb ik het nog niet over de mensen die ernstige longziekten aan COVID-19 overhouden. Je kunt als brompot dus de keuze maken tussen solidariteit of een Endlösung voor mensen met aanleg voor respiratoire insufficiëntie.
* Vul maar verder zelf in.

Voor de geïnteresseerden in het virus: zoek op bijv. www.worldcat.org of www.researchgate.net met termen zoals (+)ssRNA SARS-CoV-2 virus, Mpro, nucleophilic Cys145.
Voor de geïnteresseerden in de zin en onzin van Corona apps zijn er rapporten zoals https://d1rkab7tlqy5f1.cl... en www.security.nl/posting/6...ïnstalleerd.

https://www.dagelijksesta...

Stem voor NEXIT bij de volgende verkiezing !

Superstomme reactie, gewone griep daar ga je niet dood aan

Deze App neem je niet alleen voor jezelf maar juist ook voor anderen en dan met name voor degenen die een verhoogd risico vormen. Zo min mogelijk besmettingen is nog steeds de doelstelling en niet groepspreventie waarbij 55% tot 65% van de mensen immuun is door het al doorgemaakt te hebben. Groeps-immuniteit werkt bij dit virus misschien niet omdat anti stoffen in het bloed snel verdwijnen. De App moet je dus zien als een onderdeel van afstand houden, want als snel duidelijk wordt wie even in zelf quarantaine moet gaan om het virus niet door te geven of duidelijk te hebben dat men het niet heeft, worden zo min mogelijk mensen besmet juist ook in de verhoogd risico groepen. SVP uit solidariteit met je Oma of Oom of je ouders en alle chronisch zieken deze App dus wel gebruiken.

En zo werk jij mee aan het tot stand komen van de serveillance maatschappij!

No WAY ..... pure onderdrukking

Wat ik niet snap dat de internet server bij de belasting staat is wel erg verdacht. Hoe weet ik dit was op TV .Dus pas maar op die willen zeker mee kijken zou anders niet weten waarom deze daar moet staan. Lees hier dat veel mensen het niet gaan gebruiken.Snap het ook wel waarom zelf zou ik het ook niet gebruiken.

Ik ga deze APP nooit, maar dan OOK nooit installeren. Het lijkt wel DDR 2.0 .
KIJK even naar de cijfers ..... Mja nu kijk men naar de besmettingscijfers .. maar kijk even naar het dodencijfer. Ze maken mensen helemaal gek/ANGSTIG .... de cijfers wijzen uit ..... NOG minder doden als een gewone INFLUENZA. (kijk naar cijfers RIVM 2009/2010 en 2018/2019)
Over een tijd gebruikt men weer mooie cijfers in de griepperiode ... ZO blijf je dus altijd in een Crises, Week naar week, maand naar maand en jaar naar jaar. JE KOMT ER NIET en NOOIT MEER UIT ! WIL JE DAT ??????

Ik ben het met je eens .
Besmettingscijfers zijn nu hoger omdat er meer getest word en niet iedereen word van corona zo ziek van dat ze in een ziekenhuis belanden . Maar door angst te zaaien kunnen ze het ontevreden volk wel onder de duim houden . Dat zal ook wel de reden zijn van dit corona toneelstuk van de overheid . Geen demonstraties meer en lekker de bevolking monddood maken door corona regels . Macron geen last meer van gele hesjes , Rutte geen last meer van protesterende Boeren, bouwvakkers, leraren . Hij hoeft alleen maar corona lock down te roepen en elke demonstratie word dan afgelast .

@Redactie
Hoort deze deze vraagstelling / discussie hier thuis.
Dit is toch een site over gratis software, of heb ik dat mis.

Het is een gratis app!

Deze discussie is niet helemaal voor deze site, maar het gaat om een gratis app inderdaad.  

Dit gaat richting een surveillance maatschappij !

Ook dat lijkt mee te vallen:
De app werkt zonder persoonsgegevens of locatiegegevens. Als je telefoon via Bluetooth met andere app gebruikers in de buurt contact maakt is dit via een willekeurige code.

De CoronaMelder app weet dus niet wie je bent en ook niet waar je bent.


Ook als je het coronavirus krijgt en dit via de app meldt, is dit niet aan jouw persoonsgegevens te koppelen en is het gebruik helemaal vrijwillig.

redactie

17 juli 2020 - 09:07

Ook dat lijkt mee te vallen:

Je kunt de schijn ophouden, zo begint het langzaam en bijna onopgemerkt!

net als bij de belastingdienst

Tweakers heeft een interessant verhaal over de totstandkoming van de app:
https://tweakers.net/revi...

je bent geen redactie!!

Ik twijfel maar mijn gevoel zegt niet doen.

Vind het zeker belangrijk om mijn medemens niet te besmetten of de corona te ontvangen van een ander. Als ik de andere halve meter goed in acht neem en aan de verder hygiëne denk dan is de app in mijn ogen niet nodig.

De overheid laat regelmatig zien de burger niet erg serieus te nemen, denk aan de kindertoeslag affaire, gas probleem in Noord Nederland. Waarom zouden ze nu wel serieus omgaan met de gegevens die verzameld gaan worden door deze app.

Groeten,
Andre

Femke Halsema heeft bewezen dat er massa's mensen bij elkaar kunnen staan zonder enig coronagevaar.
Als de mensen dan toch zo'n app willen moeten ze er ook maar voor betalen (€10?)
De apk voor mijn auto is ook niet gratis.

Er is nog NOOIT een automatiseringsproject van de overheid (goed) gelukt, inclusief die van de Belastingdienst, dus dat zal wel weer een ramp worden...

Geloof niet in de corona cijfers, niet in roverheid en dus ook niet in een app.

Precies , Waar is het dodental cijfer van de gewone griep waar normaal jaarlijks mensen aan overlijden met onderliggende mankementen of oudheid ? of was het dit jaar alleen corona doden en was gewone griep niet aanwezig ?
En wat is er gebeurt met mensen die een behandeling nodig hadden voor b.v. kanker maar door de corona hype is uitgesteld en uiteindelijk dood zijn gegaan omdat ze niet behandeld werden ? Lijkt wel een uitdunning van de bevolking .
Ik vertrouw de roverheid ook niet .

Geloof is onbelangrijk in dezen. Het aantal extra doden ligt inderdaad hoger dan de officiële, omdat in het begin maar een deel van de zieken is getest. Dat laten de sterftecijfers zien. Data-analyse laat ook zien dat het geen griep kan zijn en (voor de fantasten) ook geen of 5G, of Bill Gates.
De vraag is of de overheid deze keer een automatiseringsproject goed kan aansturen, voldoende mensen kan overtuigen en voor privacy en adequate beveiliging zal zorgen. Ook vele grote bedrijven falen op dit gebied, zoals gisteren nog Twitter. Maar als zo veel oudere jongeren zoveel privé informatie op Twitter zetten en ze dat blijven doen, dan moet het voor de massa ook wel acceptabel zijn om de COVID-19 app te gebruiken.

Je neemt wel een erg groot "betweter" gehalte aan! Verdiep je eens echt in de cijfers bij het RIVM, spitten en zoeken dus! En waarom mensen meteen in een hokje stoppen van "fantasten"? De manier waarop u schrijft zegt veel, heel veel over uw zware vorm van indoctrinatie, weinig tot geen open, soepele geest. Beet jammer JD, beetje jammer. Bedenk goed, heel goed dat we (nog steeds)in een vrije samenleving leven.

De meeste mensen zijn het globaal met me eens, zijn dat allemaal betweters?

Natuurlijk heb ik me verdiept in de RIVM gegevens, dat is mijn werk. Ik ben zo soepel dat ik me zelfs verdiept heb in de 5G discussie. De milieuschade van 5G zit vooral in het extra energiegebruik door de ICT en de vaak roekeloze wijze van grondstofwinning. Dit is een belangrijk punt naast de data security kwestie.

Bedenk dat toen de treinen in Nederland gingen rijden men vooral bang was dat passagiers in de ijle lucht zouden stikken door de "hoge" luchtsnelheid en voor het stokken van de melkproductie door schrikkende koeien. Dat de vieze rook van de locomotieven een milieuprobleem zou worden, daar had men niet aan gedacht. En aan de toen reeds bekende asbestproblemen bij o.a. stookketels, wilde men zelfs geen aandacht schenken.

Gelukkig bepaald de meerderheid niet wat de waarheid is. Dat doen we graag in dit landje, graag mee lopen met de kudde. Geestelijke armoede dus, vooral niet zelf denken en al helemaal niet doen. Als dit u werk is, had ik wel iets betere informatie verwacht, niet echt dat luchtledige wat u nu schrijft. En van de wetenschap heb ik allang niet meer zo'n hoge pet op, ik denk alleen maar aan de Mexicaanse griep debacle. Eén grote paniek en heisa, uiteindelijk allemaal voor niets. Velen hebben hun free shot opgehaald, voor een hoop onzin en onterechte angst. Nee, m'n beste JD, het is juist uw soort reacties, en die door u zo belangrijk gevonden, meerderheid, dat alle alarmbellen afgaan. Dat geldt niet alleen voor u, maar ook, of vooral, de politiek, en RIVM en de media, hoe harder zij gaan schreeuwen, hoe minder er aan de hand is. Na 40 politiek volgen durf ik dat wel te stellen, en nee, dat is niet mijn werk.

Het moet heerlijk zijn om zo los van alle logica en feiten te kunnen denken. Geen training nodig, gewoon brononderzoek overslaan, geen tijd verkwisten aan analyses en inhoudelijke discussie. De inspanningen van de redactie van gratissoftwaresite.nl lekker negeren. Dat moet wel een enorm gevoel van vrijheid geven. En dat mag,omdat we een vrij land zijn en de redactie daar achter staat.

Het is idd verstandig dit gesprek te stoppen, daar gratissoftware hier niet het geschikte medium voor is. Ik wens u en de uwen veel sterkte en succes bij de keuze van de meerderheid, waarbij het er blijkbaar niet toe doet of iets waar is of niet. De armoede van de volgers. Een jaar of tachtig geleden waren ook hele kuddes die iemand gingen volgen omdat ze dachten dat de waarheid werd gesproken, we weten allemaal de gevolgen waren. Dat is diezelfde vrijheid waar nu weer voor gevochten word, omdat mensen niet zelf denken, maar achteloos de overheid volgen! Niets geleerd van het verleden, helemaal niets. Nogmaals, sterkte met de kudde! Gratissoftware, excuus mijnerzijds voor dit vervelende gesprek, geheel mijn fout. Ga door a.u.b met uw goede werk!

Mbo1, je hebt gelijk. Meningen gebaseerd op Gesundes Volksempfinden i.p.v. feiten, leveren niks op.

Iedereen mag zelf een afweging maken.
Voor wie meer wil weten:
www.nemokennislink.nl/pub...
www.computable.nl/artikel...
www.computable.nl/artikel...
tweakers.net/nieuws/169820/nederlandse-corona-app-is-vanaf-17-augustus-voor-iedereen-te-downloaden.html
Meer in Jip en Janneke taal:
www.parool.nl/nederland/h...
www.volkskrant.nl/nieuws-...
www.hcc.nl/kennis/4025-ne...

Bij ons in België werken ze met een menselijke contact tracing, een systeem dat langs geen kanten werkt omdat bij de politiekers en vele burgers de angst leeft dat hun privacy te grabbel ligt als ze gevolgd zouden worden door een app.
Omdat het (menselijke) systeem tot hiertoe gefaald heeft gaat men bij ons nu toch eindelijk ook in september een app invoeren waar ze eerst niets van moesten weten.

Deze ga ik zeker installeren, alles wat kan helpen tegen dit virus moeten we een kans geven, desnoods ten koste van wat privacy. (Niet alles, maar wat vrijheden prijsgeven moet kunnen).
Bij de meeste mensen die nu panikeren over hun privacy klagen niet dat Google, Facebook, Microsoft en vele anderen nu al veel meer weten dan wat de overheden over ons weten, en dat vinden ze dan wel oké?!?

Dit zijn geen normale tijden, wat heb je aan 100% privacy als je doodziek in het hospitaal ligt en later met wat pech in je kist.
Met dit virus is de aanpak van China het meest effectief geweest omdat ze daar lak hebben aan privacy, niet ideaal voor hier in het westen maar wel zeer effectief om het virus klein te krijgen.
En waar hebben ze ondertussen het virus onder controle? Juist!

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

"omdat bij de politiekers en vele burgers de angst leeft dat hun privacy te grabbel ligt"
Daar kunnen ze wel eens gelijk in hebben .

In Frankrijk pakken ze dat laatste al anders aan; daar is privacy een veel minder groot issue, en dus houdt de overheid daar ook minder rekening mee.

https://www.dagelijksesta...

Hier in België zijn er ook veel landgenoten die een mogelijke app niet vertrouwen, maar in vergelijking met Nederland valt het me toch wel op dat het vertrouwen in de overheid wel extreem laag is.
Bij ons zou bij een laatste bevraging 55% toch de app willen gebruiken en naar wat ik zou gehoord hebben zou dat minstens 60% moeten zijn om effectief te zijn.
Bij een goede voorlichting zou dit toch wel meer moeten zijn.

Er is trouwens een plan om de erg strenge privacywetten aan te passen zodat een app toch 'bruikbaar' zou kunnen zijn.
Er is haast bij want door de vele versoepelingen de laatste weken zijn de Belgen erg laks geworden en zijn de besmettingscijfers weer sterk aan het stijgen en wordt er gevreesd voor een tweede golf.
Wat mij betreft, alles dat kan helpen is welkom.

Trouwens, ik krijg sinds meer dan een jaar regelmatig een rapport van Google waar ik allemaal ben geweest, hoe lang en hoe dikwijls.
Als Google dat allemaal weet, waarom mag de overheid die gegevens dan niet hebben?
Ik heb NIETS te verstoppen en ben niet bezig met illegale toestanden.

Wat ik verdien weet onze overheid tot in detail, wat ik allemaal koop weet elke supermarkt en van sommige krijg ik dan aanbiedingen waar ik interesse in heb en wat ik online allemaal uitspook weet ook zogoed als iedereen die het wil weten, net zoals bij iedereen dit het geval is, of je daar nu blij mee bent of niet.

Er zullen er natuurlijk bijzitten die mij maar een domme Belg vinden, maar dat kan me niets schelen, voor mij zijn alle middelen goed om Corona te bestrijden. ;-)

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

De roverheid heeft ons te vaak voorgelogen vandaar geen vertrouwen .
Iedereen heeft wel wat te verbergen . lees vooral 9 en 10
https://decorrespondent.n...
Zo'n corona app van de overheid accepteren is eigenlijk de eerste stap om legaal je privé en vrijheid af te nemen en te controleren . Accepteert de bevolking dat dan spartelen ze ook niet tegen een stapje verder en voor je het weet heb je Chinese communistische praktijken . Welkom in de wereld die big brother is watching you heet .
https://www.youtube.com/w...
https://www.youtube.com/w...

U schrijf ook "voor mij zijn alle middelen goed om Corona te bestrijden" maar wat heeft het voor nut om ondeugdelijke mondkapjes te dragen of anderhalve meter afstand te houden ? Femke Halsema heeft al bewezen dat er massa's mensen bij elkaar kunnen staan zonder enig coronagevaar.

Voor de rest vind ik u geen domme Belg want bij Pc hulp geeft u goede tips , U bent alleen een beetje naïef wat betref blind vertrouwen in de overheid.

Opmerkelijk, een verwijzing naar YouTube, dus ook naar big brother data collector Google. We kunnen dit soort big brothers massaal mijden door het internet te mijden. Maar hoeveel doen daar aan mee? Je kan ook hopen dat je (R)overheid hun big brother concullega's dwingen zich in te houden en te splitsen. Daar heeft de overheid baat bij. Maar ook Nederland heeft juist gekozen voor bijv. PSD2, een opstapje voor de Brave New World in de tijd van informatisering.
Ik vind overigens een Belg (of wie dan ook) niet dom of naïef als deze onderscheid maakt tussen korte- en lange termijn belangen. De voor sommigen schijnbaar tegenstrijdige afwegingen maakt, hoeven niet zo tegenstrijdig te zijn. Als je bang bent om een Corona app te gebruiken, dan moet je zeker geen Twitter, Zoom, Facebook, enz, gebruiken. En visa versa.

Het is niet dat ik de regering blind vertrouw, verre van.
Wij hebben in mei 2019 verkiezingen gehad en na bijna 15 maanden is er nog steeds geen regering dan kun je daar niet veel vertrouwen  in hebben.

Als je weet dat wij hier NEGEN ministers hebben van volksgezondheid die elk hun ding doen moet je daar toch wel vragen bij stellen over de goede aanpak van deze crisis.
Er werd de laatste tijd veel te veel versoepeld zonder dat daar iets tegenover stond.

De bevolking moest maar zijn gezond verstand gebruiken en de regels naleven, terwijl het hier in België altijd al de gewoonte is geweest, als niets MOET dan doen we het ook niet.
Onze politiekers durven niets verplichten of op tafel kloppen omdat er misschien in september terug verkiezingen zijn, en ze bij onpopulaire maatregelen veel stemmen zouden kunnen verliezen.

Als niets werkt zoals het hoort kan in mijn ogen een hulpmiddel zoals een app een laatste redmiddel zijn om de situatie niet helemaal in het honderd te laten lopen, want die manuele contactonderzoeken werken bij ons voor geen millimeter.
Moest de situatie niet zo ernstig zijn zou het misschien grappig kunnen zijn, helaas is het nu meer om te huilen.

Samen Tegen Corona!
Dank aan onze Helden!

Zijn veel mensen die de overheid niet vertrouwen en driftig alle gegevens aan google facebook etc. geven. Volgens mij overheid meer te vertrouwen dan google en Microsoft.

Ik vermoed dat u een B.I. (= Bruikbare Idioot) bent die alleen wat de Staatsomroep NPO zegt als waarheid aanneemt .
Googelen is ruimer aan informatie dan wat het TV kastje u verteld .

Ach meneer of mevrouw Anoniem... welterusten, keep on dreaming.
Als er één een B.I. is...

Ik zou zeggen , handjes voor de ogen en dan zie je niets toch ?

Anoniem, je maakt dus geen gebruik van sociale media, Google, Apple, slecht beveiligde e-mail en -VPN, enz? Je schrijft je nooit in bij de gemeente, betaalt nooit elektronisch, enz. Je vult nooit enquêtes in, onderschrijft nooit petities, enz? Knap hoor. Dat lukt mij niet.

Dat er nu al gecontroleerd wordt is waar , denk maar b.v. aan de Sleepwet waar heel veel mensen op tegen zijn . Zo'n app van de Overheid vrijwillig accepteren is legaal toestemmen dat je je privacy opgeeft .
Wat is de volgende stap ? China's surveillance camera's ? Geen privacy en vrijheid meer want big brother is watching you ?
https://www.youtube.com/w...
We leven in een (nog) vrij land ! Dat wil ik ook zo houden .

Ik weet misschien wel beter nieuws te filteren dan u. Vaak denk ik bij u over staatsomroep etc. als het maar uit de goeroe hoek komt en het nieuws maar afwijkend is. Alles wat ik aan nieuws krijg filter ik, waar komt het vandaan en door wie etc. Over staats omroep, Als Johan Derksen iets zegt en de adverteerders lopen weg dan maar liever zgn staatsomroep.

De TV staat bij mij nog amper aan . Staatsomroep geeft één richting nieuws zoals de regering het wil hebben . Soort kudde vee hersenspoeling .
Ik lees liever nieuws waar de lezers op mogen reageren en hun mening mogen geven zodat je het ook uit een andere hoek kan bekijken . En ja daar hoort mijn goeroe De Heer Jensen ook bij https://www.youtube.com/r...
net zoals www.dagelijksestandaard.nl en https://www.geenstijl.nl/ .

Er zijn Artsen met een andere mening dan wat onze Overheid ons wil wijsmaken maar die krijgen geen podium bij de Staatsomroep . Soms worden die zelfs op internet verwijdert .
Want stel je voor dat corona helemaal niet zo ernstig is zoals dat werd voorgespiegeld , dan moet de overheid veel claims uitbetalen aan bedrijven die failliet zijn gegaan door de Lock down regeltjes . Dat gaan ze dus nooit toegeven .

Wat betreft de adverteerders van Veronica Inside , die duigen niet . Veel te links . B.v. Albert Heijn heeft in Sinterklaas dagen de traditionele Zwarte Piet verbannen . AH kan zelfs niet meer tegen zwarte piet grapjes .Maar ja , wie betaalt die bepaald.
Johan Derksen is wel oké , die liet zich niet monddood maken door een stelletje azijn zeikers en heeft de eer aan zich zelf gehouden door niet te buigen .

Ik heb totaal geen vertrouwen in de overheid die deze app lanceert.
Alsof je vrijwillig een enkelband omdoet. Ik neem aan dat ze zowiso al bezig zijn je te volgen waar je ook gaat met je smartphone. Dus die app installeren? No way!

'Blijkt die persoon later het coronavirus te hebben? Dan kan diegene dit vrijwillig melden in de app, samen met een medewerker van de GGD. De persoonsgegevens en locatie zijn niet bekend bij de app. Je weet dus niet wie de persoon met het coronavirus is of wanneer en waar je die ontmoet hebt.'

Lijkt mee te vallen

Ik ga die app zeker niet installeren en gebruiken. Ik houd 1.50 meter afstand van mensen. Ik was mijn handen veel meer als gewoonlijk. Ik mijd hele drukke mensen concentraties. (Supermarkten uitgezonderd, want moet wel mijn boodschappen halen.) Overigens reinig ik wel mijn winkelkarretje zo er desinfectiespul klaarstaat. Kleine moeite.

Dit is, vind ik met het R.I.V.M., genoeg om Covid 19 (Corona) besmetting zoveel mogelijk te mijden. (Ik word sowieso inmiddels doodziek van die Corona hysterie.) Ik draag principieel GEEN (!) mondkapjes, want veel die rot mond bakkesen niet op mijn gezicht. Het zit mij te benauwd en doe dus niet aan die volslagen gekte mee!

Ik laat mij die vrijwel zinloze onzin niet door de overheid opdringen, dus voor mij dus GEEN (!) openbaar vervoer tot betere tijden. (Dan maar fietsen of lopen, als je geen auto hebt.) Het R.I.V.M. acht alleen, terecht, FF P2 kapjes effectief beschermend, dus zie totaal het nut niet in van die ondeugdelijke fröbel lappen op je smoel te doen.

Ook het R.I.V.M. stelt vraagtekens bij het algemeen praktisch nut van die zinloze zelfgemaakte mondlappen, of die afgekeurde partij van 5 miljoen uit China die nu dus maar op de markt gedumpt is en ons verplicht door de strot geduwd wordt. Iedereen zijn/haar eigen mening maar dit is hoe ik er over denk. Het nieuwe normaal bestaat niet. Onzinnige term! Die situatie is een tijdelijk abnormaal!

Er wordt mij door de overheid gevraagd en hoofdzakelijk ongevraagd al zoveel informatie ontfutseld (om het maar heel netjes te zeggen) dat ik per definitie alles weiger wat ik maar kan. In dit verband wijs ik op de verlenging van de corona-noodmaatregelen in een soort Noodwet (of hoe die ook moge heten), die men subtiel nog wilde doordrukken vlak voor de vakantie. En over het verplicht ter beschikking stellen door telecomproviders van van klantgegevens, zogenaamd voor het hogere doel van coronabestrijding. Met andere woorden: men weet toch alles al, linksom of rechtsom. Het 'democratisch' aanbieden van een app is door mij dan ook niet serieus te nemen.

Wat een gelul, man!

Hugo gaat proberen om de telecomwet aan te passen om belboeren te dwingen om locatiedata van gebruikers af te staan aan Hugo

https://www.geenstijl.nl/...

Al jouw data gaan al dagelijks naar het C.I.O.T. De van/aan van je email, met wie je hebt gebeld en wie jou heeft gebeld, wanneer je in- en uitlogt op het web, de locatiegegevens van je mobiele telefoon, de kentekenregistraties, en nog veel meer.
Daar ook nog de data van corona-app aan toevoegen wordt iets te veel van het goede. 1,5 meter afstand houden volstaat.

Daarom geen Corona Melder App .
Klik even de roze linkjes aan in dit artikel .
https://www.geenstijl.nl/...

Ik heb bleutooth alleen aan staan om telefoongesprekken te kunnen aannemen in de auto. Buiten de auto gaat die uit.

Alleen als de privacy echt helemaal goed gegarandeerd is

Dan ligt alles op straat weg met je privé en anderen kunnen dan leuk mee kijken. zou het zeker niet gebruiken. En zie het nut er ook niet van in.

Hoe kom je daarbij? Lees bovenstaande uitleg eens door. Is anoniem. 

en u vertrouwd blind de Overheid ?

Dat niet, maar bij voorbaat blind wantrouwen ook niet. Bovendien zijn veel deskundigen van buitenaf bij de ontwikkeling van de app betrokken die wel hun mond open doen als er privacy problemen te verwachten zijn. 

Anoniem dat woord kennen ze bij de regering niet, eigenlijk nergens.

en wel een account op facebook zeker....?

Ik ga het niet gebruiken, zie het nut er niet van in.

Neem het zekere voor het onzekere, niet te stoer doen, denk tevens aan je medemensen

Ik ga de app niet gebruiken, omdat ik ALTIJD mijn Wi-Fi, Bluetooth en GSM uit heb staan als ik buiten de deur ben.
Ik gebruik de telefoon in geval van nood. Dus als IK het nodig acht.

De app geeft vast veel valse positieven.
U bent in de buurt geweest van een besmet persoon.
De besmette persoon stond echter aan de andere kant van de muur.
Of zat in de auto die naast je voor het rode licht stond.
Ik zie er niets in, ongerustheid en loos alarm levert het vooral op.

Je moet minstens tien minuten in de buurt zijn geweest. Maar vals positieven komen er natuurlijk wel. 

Als ik de reclamespot mag geloven dan hoef je alleen maar langs iemand te lopen.

He @anoniem? Zeker geen reactie he?

big brother is watching you

Op welke manier dan volgens jou?

@Anoniem
Ook ik ben benieuwd.

NLse Overheid wilt noord Koreaanse praktijken uit voeren om iedereen te controleren zoals bijhouden waar je geweest bent, met wie je contacten heb , welke datum en tijd, medische gegevens enz. Vrijheid en Priveci bestaan niet meer . Ik doe niet mee aan dit Corona Circus .

Eerst wilde ze de app verplichten maar na kritiek hebben ze het versoepeld door het vrijblijvend te maken .Soort voet tussen de deur techniek . Bij een 2de corona uitbraak gaan ze deze app (denk ik) alsnog verplicht door de strot duwen .

https://www.youtube.com/w...
corona app vanaf 2:40

En nee , ik vertrouw de Overheid die voor Nieuwe Wereldorde is niet.

Reageren

Plain text

 • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
 • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
 • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Controlevraag tegen spam
ivoorku_t