Chrome 92 verbetert anti-phishing en site-isolatie

Google Chrome 92 is gisteravond verschenen. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 91 naar 92. In Chrome 92 worden 35 beveiligingslekken dichtgeplakt en enkele beveiligingsmaatregelen aangescherpt.

35 lekken dichtgeplakt en beveiliging aangescherpt

Google Chrome 92 is een beveiligingsupdate die 35 lekken dichtplakt.

Verder is de site isolatie-functie verbeterd. Site-isolatie zorgt ervoor dat gegevens van websites gescheiden van elkaar afgehandeld worden zodat de ene site niet kan gluren in de gegevens die je op een andere site achterlaat. Privacy en beveiliging worden hierdoor sterk verbeterd.

Ook de anti-phishing is veel sneller geworden. Chrome kan nu vijftig keer sneller phishing-websites (frauduleuze websites die proberen je wachtwoorden en gebruikersnamen te stelen) detecteren. Als je bijvoorbeeld op een nep-bankwebsite je gegevens wil intypen heeft Chrome al sneller ontdekt dat de site kwaadaardig is en geeft een waarschuwing.

Verbeteringen onder de motorkap

Ten slotte zijn er in Chrome 92 diverse verbeteringen onder de motorkap en voor webontwikkelaars aangebracht. Ook is de V8 JavaScript engine bijgewerkt naar versie 9.2 en daarmee sneller geworden.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
w_t-rusland