Chrome 91 repareert 32 lekken en heeft verborgen nieuwe functies

Update 28 mei 2021: tabbladen doorzoeken knop niet meer te verwijderen

Het is in Chrome 91 niet meer mogelijk om de Tabbladen doorzoeken knop te verwijderen. Google heeft de 'flags' hiervoor verwijderd en op een andere manier de knop uitschakelen lijkt ook niet meer mogelijk.

Originele bericht 26 mei 2021

Gisteravond is Google Chrome 91 uitgebracht. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 90 naar 91. In Chrome 91 worden 32 beveiligingslekken dichtgeplakt.

Chrome 91 repareert 32 lekken

Google Chrome 91 is in eerste instantie een beveiligingsupdate die 32 lekken dichtplakt. Veel nieuwe functies zijn niet te bekennen in deze uitgave van Googles browser.

Nieuwe verborgen functionaliteit met flags inschakelen

Er wordt in deze uitgave wel enige nieuwe functionaliteit toegevoegd, maar zoals zo vaak bij Chrome wordt deze voor de meeste gebruikers nog niet direct aangezet. Als test of experiment kunnen gebruikers dan de betreffende 'flag' voor de nieuwe functie inschakelen.

Zo wordt deze keer bijvoorbeeld de functie om bestanden via ctrl c en ctrl v (knippen en plakken) direct in een webmailtje te plakken geïntroduceerd. Maar als je deze experimentele functionaliteit wilt gebruiken dan moet je eerst de 'flag' ervoor aanzetten.

In dit geval:
chrome://flags/#clipboard-filenames- kopieer en plak chrome://flags/#clipboard-filenames in de adresbalk en klik Enter
- zet achter Clipboard filenames Default op Enabled

Als je nu in Chrome een mailtje schrijft via bijvoorbeeld Gmail dan kun je een bestand invoegen als bijlage door te knippen en plakken.

Op deze wijze voegt Google vaker nieuwe functies aan Chrome toe die eerst door kleine aantallen gebruikers getest worden en als ze goed werken en bevallen voor steeds meer gebruikers aangezet worden.

Verbeteringen onder de motorkap

Ten slotte zijn er in Chrome 91 diverse verbeteringen onder de motorkap en voor webontwikkelaars aangebracht. Ook is de V8 JavaScript engine bijgewerkt naar versie 9.1.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Deel dit artikel: 

Reacties

In deze versie is het icoon tabbladen 'doorzoeken' weer verschenen. Hoe kan ik dit uitschakelen?

Beste redactie ,

1 )In deze versie is het icoon tabbladen doorzoeken weer verschenen , maar ik kan dit niet meer uitschakelen / of verwijderen , d.m.v dit stappenplan , werkt niet .

https://www.gratissoftwar...

2 ) Bij Privacy en beveiliging is Privacy Sandbox ingeschakeld .

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nieuw-z_eland