Chrome 90 fixt 37 lekken en gaat eerst voor https

Gisteren is Google Chrome 90 uitgebracht. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 89 naar 90. Chrome 90 repareert 37 beveiligingslekken.

Chrome 90 fixt 37 lekken

Google Chrome 90 is in eerste instantie een beveiligingsupdate die 37 lekken dichtplakt.

Verder zal Chrome nu gelijk voor de beveiligde https-verbinding van een website kiezen als zowel https als http beschikbaar zijn. Dit verbetert de privacy en veiligheid als je gegevens invult op websites.

Ook maakt Chrome 90 gebruik van de open source AV1 codec voor het encoderen van video, wat bijvoorbeeld de prestaties van videovergaderingen-software die op WebRTC gebaseerd is zal verbeteren.

De Tabbladen doorzoeken knop zal met deze uitgave bij meer Chrome-gebruikers zichtbaar worden (lees hier hoe je de knop weer kunt verwijderen).

Sinds Google Chrome 90 is het een stuk makkelijker om de Leeslijst weg te halen: rechtsklik op de Leeslijst en haal het vinkje weg bij Leeslijst tonen.

Ten slotte zijn er in Chrome 90 verbeteringen onder de motorkap en voor webontwikkelaars aangebracht.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
ivoorku_t