Google fixt al aangevallen Chrome-lek en erkent niet wissen data

Google Chrome 86.0.4240.111 is een update die vijf lekken dichtplakt. Eén daarvan is een zero-day lek: een lek dat al actief aangevallen werd door internetcriminelen zonder dat er een oplossing voor was. Het lek zit in de implementatie van lettertypen in Google Chrome en kan in combinatie met een andere kwetsbaarheid misbruikt worden om malware uit te voeren. Snel updaten is dus gewenst.

De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt handmatig een update laten downloaden door Chrome als je naar driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome gaat.

Fout ontdekt: Chrome ruimt site-gegevens voor Google.com en YouTube niet op

Ook is er een fout ontdekt in Chrome die nog niet gerepareerd is. In Chrome bestaat de mogelijkheid om cookies en site-gegevens van websites te wissen bij het afsluiten van Googles browser. Dat gebeurt voor bijna alle websites ook, alleen voor YouTube en Google.com niet.

Voor deze websites, toevallig van Google zelf, blijft lokale opslag (zoals cache bestanden) bewaard. Dit geeft de zoekgigant de mogelijkheid om je te blijven volgen op internet en je nog meer gepersonaliseerde advertenties aan te bieden. Niet goed voor je privacy dus.

Google zegt nu tegen The Register dat dit een fout in Chrome is die in een komende uitgave hersteld zal worden.

Download Google Chrome

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
griekenl_nd