Chrome 75 fixt 42 lekken en krijgt leesmodus

Google Chrome 75.0.3770.80 is gisteren uitgebracht. Googles browser maakt met deze uitgave een versiesprong van 74 naar 75. Zoals altijd worden ook veel beveiligingslekken dichtgeplakt. 42 stuks in totaal.

Deze uitgave is verder voor eindgebruikers vrij saai. Er worden geen nieuwe functies geïntroduceerd en er zijn ook geen visuele veranderingen. Wel wordt er onder de motorkap veel gesleuteld.

Lees-modus

Zo is een nieuwe reader-modus in voorbereiding (waardoor je alleen de tekst van de pagina kunt lezen, zonder verdere afleidingen). Deze lees-modus is nog experimenteel, maar je kunt hem al wel aanzetten als je chrome://flags/#enable-reader-mode in de adresbalk plakt en de functie daar inschakelt. Daarna vind je onder het driepuntjes-menu rechtsboven het menu-item 'Pagina omzetten' om de lees-modus voor een pagina te activeren.

Zoals gebruikelijk zijn er in Chrome 75 ook veel verbeteringen voor website-ontwikkelaars doorgevoerd. Ten slotte zijn fouten opgelost.

Google Chrome is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux. De browser wordt automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie. Je kunt controleren welke versie je hebt onder het driepuntjes-menu (rechtsboven) | Help | Over Google Chrome. Er zijn ook versies van Chrome voor iOS en Android.

Download Google Chrome

Reacties

Niks mis mee, maar geef mij toch maar FF en Opera. Zijn op de keper beschouwd toch 'minder RAM gevoelig' en, niet minder belangrijk, sneller.

Ook geweldige reactie van Google op de kritiek tegen hun geplande nieuwe "functie" in Chrome om Adblockers uit te gaan schakelen, ik heb er hartelijk om moeten lachen in elk geval :D
https://tweakers.net/nieu...

Ik ben overgestapt op de developers versie van Chromium Edge MS. Na een update werkt hij prima, lijkt zelfs iets sneller dan Chrome! Ben geen MS fan maar de dominante positie van Google mag van mij verdwijnen. Edge Chromium is wat mij betreft een prima snelle browser en aan aanrader!

Als er iets dominant is, dan is het Microsoft ... hun positie is bijna beangstigend..omdat ze er misbruik van maken

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
nieu_-zeeland