AVG na 15 jaar van eerste plaats verdrongen als meest bekeken software

Vandaag is een historische dag op GratisSoftware.nl - dat sinds 2004 bestaat. CCleaner is de nummer 1 geworden in onze top 100 en heeft AVG gepasseerd. Na 15 jaar onafgebroken op de eerste plek is AVG van de troon gestoten.

Sinds 2008 houden wij statistieken bij van de meestbezochte pagina's van gratis software. Virusscanner AVG stond daarbij dus al vijftien jaar op de eerste plaats. AVG was vooral in de eerste jaren veruit de populairste gratis software op onze website. Daarna kwam schoonmaker CCleaner ook sterk opzetten.

Maar het heeft tot vandaag geduurd voordat CCleaner AVG van de troon heeft gestoten in onze top 100 aller tijden van pagina's met meestbezochte software. De pagina van CCleaner is inmiddels bijna drie miljoen en 475 duizend keer bezocht. En dat is sinds vandaag net iets meer dan AVG.


CCleaner heeft AVG na 15 jaar van de troon gestoten als meestbekeken software

In onze wekelijkse top tien op de voorpagina is AVG al jaren niet meer terug te vinden maar CCleaner geregeld nog wel. Sowieso zijn virusscanners de afgelopen jaren minder populair op GratisSoftware.nl, terwijl in de beginjaren van deze website iedereen op zoek was naar gratis goede beveiliging.

Nummer drie in zo top honderd, VLC media player, staat met 1,6 miljoen op ruime achterstand van CCleaner en AVG. Deze zullen de komende jaren dan ook niet snel ingehaald worden.

Reacties

afbeelding van Albert

Vreemd omdat het beide overbodige programma's  zijn, als je Windows gebruikt worden dit soort zaken prima afgehandeld binnen Windows zelf.

Alles komt goed, en anders maar niet :-)

Ja, vreemd, avg wie gebruikt dat nog en ccleaner heeft dacht ik ook zijn beste tijd wel gehad, maar goed ik kan er ook helemaal naast zitten.

AVG? Ccleaner? De meestbekeken software? Al 15 (Vijftien jaar) Meen jij dat nah!

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
wi_-rusland