CCleaner 5.90 ruimt meer tijdelijke bestanden op plus nieuwe Mac-versie

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.90 is een update voor de pc schoonmaker die meer tijdelijke bestanden opruimt. Zo worden nu tijdelijke bestanden van Chrome User Data, Microsoft Foto's app en verschillende Windows systeem componenten verwijderd.

Verder is de Driver Updater verbeterd en betrouwbaarder geworden. De kans op fouten zou gereduceerd moeten zijn bij het updaten van stuurprogramma's. In de gratis versie van CCleaner kun je trouwens niet automatisch de driver updates binnenhalen. Dit moet je handmatig doen nadat verouderde drivers zijn gevonden.

Ten slotte is er nu verbeterde automatische taalherkenning als je CCleaner installeert zodat je het programma altijd in de juiste taal (Nederlands) krijgt. Voorheen gebeurde dit niet altijd correct volgens de producent.

Deze versie van CCleaner is te downloaden voor Windows 8.1, 10 en 11.

CCleaner voor macOS met nieuwe interface

CCleaner voor macOS heeft een grote update gekregen en is aanbeland bij versie 2.3.137. Deze uitgave van de schoonmaker voor macOS heeft een geheel vernieuwd uiterlijk met dashboard. Verder worden de web browsers Brave en Microsoft Edge ook opgeschoond en kunnen grote bestanden en lang niet gebruikte apps verwijderd worden.

In de vernieuwde Instellingen (rechtsboven in het hoofdvenster) van CCleaner is het handig om bij het tabblad Privacy even de vinkjes weg te halen bij 'Deel gegevens...'

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
spa_je