CCleaner 5.83 met betere Driver Updater

CCleaner is een van de populairste pc schoonmakers die wereldwijd door miljoenen mensen gebruikt wordt. In 2017 is CCleaner overgenomen door Avast.

CCleaner 5.83 is een kleine update voor de pc schoonmaker die de in versie 5.82 geïntroduceerde Driver Updater verbetert. Zo worden diverse foutjes gerepareerd zoals het vastlopen van CCleaner bij een scan naar updates voor stuurprogramma's.

In de gratis versie van CCleaner moet je trouwens zelf de bij te werken drivers opzoeken op internet en downloaden via de website van de producent. Als je betaalt voor de Pro-versie van CCleaner dan krijg je automatische updates van de verouderde stuurprogramma's.

Verder schoont CCleaner 5.83 nu ook het Knippen en aantekenen programma uit Windows 10 op en worden OneDrive logbestanden beter opgeruimd.

Deze versie van CCleaner is te downloaden voor Windows 8.1 en 10. Er zijn ook varianten van CCleaner voor macOS en Android. Handmatig downloaden van CCleaner is sinds versie 5.75 verleden tijd: ook de gratis versie heeft automatische updates gekregen.

Let goed op dat je tijdens de installatie van CCleaner voor Windows extra software krijgt aangeboden. Haal de vinkjes weg als je hiervan niet gediend bent of klik op Afwijzen. Voorheen werd meestal Chrome aangeboden, maar tegenwoordig kun je ook Avast, AVG of CCleaner Browser als 'extraatje' krijgen. CCleaner toont nu ook een pop-up vanuit het systeembalk-icoon waarin reclame wordt gemaakt voor de betaalde versie.

Ga naar de download-pagina van CCleaner

Reacties

Dat zie je wel vaker met zognaamde driver update programma's..
vaak raden ze een oudere driver aan..
Das ook precies waarom ik die functie nooit gebruik ..

Gewoon ccleaner gebruiken waarvoor ie eigenlijk gemaakt is en
die extra features (zoals die driver update functie) lekker negeren!

afbeelding van PatjeRedfan

Ik probeer zoveel mogelijk software van avast te vermijden (komt niet op de pc)

Hoezo 'verbeterd'? Nog steeds laat CCleaner een update zien voor NVIDIA USB Type-C Port Policy Controller. Geïnstalleerde driver is versie 1.46.831.832 en CC geeft als "nieuw" aan versie 1.45.831.832. Tuurlijk, joh.... ;-)

Reageer

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <br> <br /> <i> <b> <p>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • <img> elements are lazy-loaded.
Controlevraag tegen spam
du_tsland